RASPAD LDP: Andrić zbog Čede podneo ostavku!
Foto: Nebijša Mandić

Liberali beže glavom bez obzira

RASPAD LDP: Andrić zbog Čede podneo ostavku!

Politika -
Posle izbornog fijaska stranke Čedomira Jovanovića, koji odbija da se povuče sa čela partije, Andrić dao ostavku na mesto potpredsednika

BEOGRAD - Osipanje.Ivan Andrić podneo je juče ostavku na mesto potpredsednika LDP, saznaje Kurir. Andrić se odlučio na taj potez posle izbornog fijaska stranke Čedomira Jovanovića, koji - uprkos činjenici da LDP nije uspeo ni cenzus da pređe - odbija da se povuče sa čela partije.- Andrić je razočaran katastrofalnim rezultatom LDP, a naročito ponašanjem Jovanovića, koji uporno ignoriše zahteve brojnih liberala da prizna krivicu za izborni debakl i podnese ostavku. To su čak učinili i Koštunica i Dinkić - kaže izvor Kurira iz vrha LDP. Istovremeno, i Bojan Đurić, takođe potpredsednik LDP, vrlo je nezadovoljan stanjem u stranci.Ljut na lidera- I on je ljut na Jovanovića i pitanje je kako će se to završiti - dodaje naš sagovornik.Đurića su, inače, kako saznajemo, već vrbovali iz NDS - da napusti Jovanovića i pojača njihove redove. Tadićevci su Đurića pokušali da privole da pređe u njihovo jato još pre izbora, ali ih je on odbio.Poželjan kadar- Đurić se istakao u Skupštini, važi za dobrog i oštrog govornika. Nema mrlja u karijeri, nije akter nijedne afere, štaviše, s njim običan građanin lako može da se poistoveti, što je danas prava retkost. Ponuda je bila načelna, ali sigurno je da bi Đurić dobio neku od važnijih funkcija u stranci - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Međutim, Đurić ih je odbio. Poručio im je da zasad nije zainteresovan i tako sebi ostavio prostora da možda u jednom trenutku i bude deo Tadićeve stanke.U LDP juče nisu želeli da komentarišu atmosferu u stranci niti potez svog kolege Ivana Andrića. On, takođe, nije odgovarao na pozive i poruke Kurira.

U problemu... Čeda Jovanović
U problemu... Čeda Jovanović

Jovanović najavio ostavkeČEDA: TO JE REALNOSTLider LDP Čedomir Jovanović je, posle sednice Predsedništva kazao da o svojoj ostavci nikad nije ni razmišljao, ali je indirektno najavio da bi to mogli da urade drugi. Upitan da li će neki funkcioneri podneti ostavke, on je rekao da je to realnost.- To je nešto što je realno i ja to ne bih nazvao povlačenjem iz stranke. O odlascima ne mogu da govorim jer mi niko nije rekao da odlazi iz LDP - rekao je Jovanović.

AvanzovaoOŽEGOVIĆ UMESTO ANDRIĆAKandidat LDP za gradonačelnika Beograda na izborima održanim 16. marta Željko Ožegović biće potpredsednik stranke. Ova odluka je, kako saznaje B92, doneta u okviru reorganizacije LDP i biće pokrenuta na sednici Predsedništva koja će tek biti zakazana. Ožegović će dobiti i funkciju prvog čoveka LDP za Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track