Vulin zatražio od UN izveštaj o posledicama bombardovanja
Foto: Dado Đilas

Vulin zatražio od UN izveštaj o posledicama bombardovanja

Politika -
S ovog mesta tražim od UN da objave izveštaj o bombardovanju osiromašenim uranijumom, gde su sve padale bombe s osiromašenim uranijumom, gde su nam zatrovali vodu, vazduh, zemlju, rekao je ministar zadužen u odlazećoj Vladi Srbije za Kosovo

LEPOSAVIĆ - Ministar zadužen u odlazećoj Vladi Srbije za Kosovo, Aleksandar Vulin zatražio je danas u Leposaviću od Ujedinjenih nacija (UN) da objave izveštaj o posledicama bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom 1999. godine.

"S ovog mesta tražim od UN da objave izveštaj o bombardovanju osiromašenim uranijumom, gde su sve padale bombe s osiromašenim uranijumom, gde su nam zatrovali vodu, vazduh, zemlju", rekao je Vulin na obeležavanju 15. godišnjice NATO bombardovanja Srbije.

Vulin je poručio da "država Srbija mora da donese zakon o pravima boraca i njihovih potomaka, da zahvali svima koji su je na ovaj dan i svih ovih dana branili i čuvali". Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović pozvao je Srbe na jedinstvo i poručio da oni žele da ostanu na Kosovu. "Ne želimo da ovde zaživi neka kvazi albanska država koju protežiraju svetski moćnici koji su nas bombardovali. Ako budemo složni - a sada je pravi momenat, uspećemo u svojoj borbi. Ne može ovde biti druge države sem one koja je večno ovde bila, sada je i biće u budućnosti, a to je Srbija", rekao je Jablanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track