Vulin: Hapšenjem Vasića Euleks prekršio zakon!
Foto: Dado Đilas

Ministar bez porteflja zadužen za KiM

Vulin: Hapšenjem Vasića Euleks prekršio zakon!

Politika -
"Neshvatljivo je ovakvo ponašanje i ja se bojim da će Srbi potpuno izgubiti poverenje u pripadnike Euleksa, a to će dovesti do nesagledivih posledica", rekao je Vulin

BEOGRAD - Ministar bez porteflja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hapšenje advokata Dejana Vasića i Faruka Korenice nastavak pritisaka na Srbe sa severa Kosova i zatražio da se oni hitno puste da se brane sa slobode.

"Ovo je još jedno u nizu neobjašnjivih hapšenja. Neshvatljivo je ovakvo ponašanje i ja se bojim da će Srbi potpuno izgubiti poverenje u pripadnike Euleksa, a to će dovesti do nesagledivih posledica", rekao je Vulin.

Vulin zahteva da se Vasić i Korenica hitno puste da se brane sa slobode jer se dok su oni u pritvoru, kako navodi, sprečava i da pravda i adekvatna odbrana stignu do ljudi koje su zastupali.On je poručio da Euleks mora da shvati da Srbi nisu neprijatelji, da svoj posao radi u skladu sa zakonom i da o njemu obaveštava KPS na severu Kosova, kao i da poštuje ljudska prava, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

"Upad u advokatske kancelarije i pretres, koji je izvršen bez saglasnosti Advokatske komore, pa i hapšenje sprovedeno bez obaveštavanja kosovske policije na severu KiM, zaista nas ostavljaju zgrožene i moramo se pitati čemu služi kosovska policija i da li se ne obaveštava samo zato što se i u njoj nalaze Srbi", naveo je Vulin.

On je istakao da je na taj način Euleks policija kršila zakon, pravila i sve dogovore i da će to, bez ikakve sumnje, dodatno povećati nepoverenje koje Srbi osećaju prema njima.Vulin je naveo da, pored Vasića i Korenice, da se brane sa slobode treba pustiti i sve one za koje je vlada dala garancije, među njima i Olivera Ivanovića, Lazu Lazića, Dragoljuba Delibašića..

Inače, privedeni advokat Dejan A. Vasić brani Žarka Veselinovića, optuženog za pokušaj ubistva dvojice specijalaca kosovske policijske jedinice ROSU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track