Goran Ješić do poslednjeg daha s Đilasom!
Foto: Dado Đilas

Funkcioner Demokratske stranke brani svog partijskog šefa

Goran Ješić do poslednjeg daha s Đilasom!

Politika -
Ješić lobira da Đilas, uprkos nedavnom izbornom debaklu, ostane na čelu DS, a pošto se ustremio na njegovu funkciju, preko "tvitera" indirektno napao potpredsednika stranke Bojana Pajtića

BEOGRAD - Gleda svoj interes

Funkcioner Demokratske stranke i jedan od najbližih ljudi Dragana Đilasa, Goran Ješić, rešio je da svog partijskog šefa brani do "poslednjeg daha" od svih onih koji pokušaju kažu istinu o jednom od najvećih gubitnika na nedavnim parlamentarnim izborima, saznaje Kurir.

Kako za naš list tvrdi izvor odlično upućen u deševanja u nekada vladajućoj stranci u Srbiji, koja je pod Đilasovim vođstvom jedva prešla cenzus, tokom kampanje Ješić je vređao i ponižavao sve političke protivnike, posebno one koji bi se usudili da dirnu u bivšeg gradonačelnika Beograda.

- Kada su prošli izbori i postalo jasno da je politika Dragana Đilasa doživela debakl ne samo u Srbiji nego i u samoj Demokratskoj stranci, on je rešio da po svaki cenu ostane lider demokrata, iako zahtevi za njegovu smenu stižu sa svih strana. Visoke funkcije u stranci obećao je svojim najblIžim saradnicima Borku Stefanoviću, Žiki Anđelkoviću i Goranu Ješiću, a da bi izbegao poraz, odlučio je da ukine demokratiju u DS tako što će izdejstvovati glasanje po delegatskom sistemu - kaže naš sagovornik, i dodaje da su se toj ideji usprotivili brojni funkcioneri DS, među kojima i Bojan Pajtić.

- Odbori su počeli da se bune, a protiv samovolje lidera demokrata ustao je i njegov zamenik Bojan Pajtić, čiji matični odbor u Novom Sadu je jedan od prvih koji se pobunio i odlučio da ne izglasa Đilasov izveštaj o radu, što je direktna poruka Đilasu da će glasati protiv njega. Međutim, to se nije dopalo Goranu Ješiću.

Naime, pošto mu je Đilas obećao i Pajtićevo potpredsedničko mesto u stranci, Ješić je nedavno krenuo sa javnim packama i kritikom novosadskih demokrata, ponižavajuci ih i objašnjavajuci da ne rade svoj posao - kaže naš izvor, ukazujući na tvit koji je Ješić napisao, a koji glasi: "a da gradski odbor DS iz NS malo počne da brani radnike Čistoće koje su otpustili zbog štrajka?!? Bio bi red a to Vam i posao!"...

Po tvrdnjama našeg izvora, Ješić je na ovaj način, pod firmom zaštite radničkih prava, zapravo poručio Pajtiću da ne može da smeni Đilasa.

- Ješić je time Pajtiću i njegovom matičnom odboru pokušao da pokaže gde im je mesto i da nije njihovo da vode visoku politiku i smenjuju Đilasa, već da su oni komunalci koji treba da se bave lokalnim temama, jer Ješić sigurno nije brinuo za prava radnika, već je hteo da im pokaže gde im je mesto. Ostaje da se vidi kako će Bojan Pajtić i novosadski odbor reagovati na Ješićeve javne prozivke - zaključuje naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track