SVAĐA BIVŠIH PRIJATELJA: Napadi Tadića uvreda za građane koji podržavaju DS
Foto: Nemanja Pančić

Demokratska stranka reagovala na optužbe NDS

SVAĐA BIVŠIH PRIJATELJA: Napadi Tadića uvreda za građane koji podržavaju DS

Politika -
Dragan Đilas optužio je Tadića da je odlaskom iz stranke naneo štetu DS, kako je rekao, ne toliko zbog glasova, već zato što su građani u Srbiji rekli - svađate se i pred izbore

BEOGRAD - Demokratska stranka smatra da su napadi njenog bivšeg počasnog predsednika Borisa Tadića uvreda ne za DS nego za sve građanke i građane Srbije koji je godinama podržavaju.

"Povodom navoda da Demokratska stranka nema politiku i svrhu postojanja, DS podseća na izjave bivšeg počasnog predsednika DS, Borisa Tadića, koji je do pre dva meseca govorio da je DS nacionalna institucija dok danas na ovakav način napada stranku koju je nekada vodio što govori da stav gradi isključivo u odnosu na to da li je njen predsednik ili ne", navedeno je u saopštenju DS.

Demokrate ponavljaju da su uvereni da je Demokratska stranka jedina snaga koja od Srbije može napraviti pristojnu zemlju.

Iz Tadićeve Nove demokratske stranke prethodno su, komentarišući sednicu Glavnog odbora demokrata, poručili da kada bi DS imala jasnu i doslednu politiku za koju se zalaže, možda bi konstruktivno i kritički raspravljala o tome, umesto o Borisu Tadiću i navodnim dogovorima drugih stranaka.

NDS je navela da DS svoje uspehe i neuspehe vezuje za odlazak Tadića, a "svoju nepostojeću misiju na političkoj sceni za neke nepostojeće dogovore između NDS-a i SNS-a, da se postavlja pitanje koja je politika te stranke i čime ona pravda postojanje i društveno-političku korist".

Na sednici GO DS lider demokrata Dragan Đilas optužio je Tadića da je odlaskom iz stranke naneo štetu DS, kako je rekao, ne toliko zbog glasova, već zato što su građani u Srbiji rekli - svađate se i pred izbore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track