PRELETAČI: Balša Božović sa svoja četiri poslanika prelazi u Tadićevu partiju?
Foto: Marina Lopičić

Poslanički klub demokrata već se osipa

PRELETAČI: Balša Božović sa svoja četiri poslanika prelazi u Tadićevu partiju?

Politika -
Ukoliko Dragan Đilas ostane na čelu DS, Božović će po konstituisanju skupštine sa još četiri poslanika izaći iz stranke i priključiti se Novoj demokratskoj stranci

BEOGRAD - Nikako da se dovedu u red.Poslanički klub Demokratske stranke Dragana Đilasa počeo je da se raspada i pre nego što je formiran! Naime, kako Kurir saznaje, Balša Božović, visoki funkcioner DS, odlučio je da ukoliko Đilas ostane na čelu DS, odmah po konstituisanju skupštine izađe iz stranke zajedno sa još četiri poslanika DS i priključi se NDS Borisa Tadića.Nezadovoljni- Božović tvrdi da će se Tadiću priključiti i sadašnji potpredsednici Dejan Nikolić, Jovan Marković, buduća poslanica iz Kragujevca Jovana Jovanović i Ivan Jovanović. Potpredsednici DS su nezadovoljni jer će verovatno uskoro biti smenjeni sa funkcija. S druge strane, Božović Tadiću i NDS nudi sedam odborničkih mesta u Beogradu, ali zauzvrat traži da ga NDS uvede u vlast na nivou grada Beograda - otkriva izvor Kurira i dodaje da u NDS žele da provere celu stvar i da vide šta će se narednih dana dogoditi sa DS.Božović juče nije odgovarao na pozive i poruke Kurira, a ni ostali članovi DS sa kojima je Kurir pokušao da stupi u kontakt nisu odgovarali na naše brojne pozive.Kumovska vezaPodsetimo, Balša Božović je inače sin Dragoslava Zeke Božovića, koji je kum Borisa Tadića. Po toj osnovi se Božović junior ubrzano i penjao na lestvici Demokratske stranke, a u vreme Tadićevog predsednikovanja bio je na čelu omladine. Međutim, kada je Tadić izgubio izbore i kada su počele kritike unutar stranke na njegov račun, Božović se brže-bolje okrenuo na Đilasovu stranu, postao jedan od njegovih najbližih saradnika i predsednik beogradskih demokrata.(S. M - M. M.)

Nikad krajaI ĆIRIĆ PRELAZI KOD TADIĆAPotpredsednik DS Goran Ćirić, prema našim saznanjima, takođe će posle sazivanja parlamenta obelodaniti da ne želi da bude član DS i da prelazi u tabor Nove demokratske stranke. Na naše pitanje da li je tačna informacija da će napustiti stranku, Ćirić je kroz osmeh kratko odgovorio: „Ne, ne...“ Inače, Ćirićev ostanak u stranci nakon što je kormilo preuzeo Dragan Đilas iznenadio je mnoge poznavaoce prilika u DS budući da je oduvek važio za „Tadićevog čoveka“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track