SELAKOVIĆ: Pomak u istrazi u slučaju Ćuruvija rešiće i ostala politička ubistva!
Foto: Beta

Suočavanje s prošlošću

SELAKOVIĆ: Pomak u istrazi u slučaju Ćuruvija rešiće i ostala politička ubistva!

Politika -
U izvršenju takvih političkih krivičnih dela postoji čitav kanal organizatora takvih krivičnih dela, pa to što je neko mrtav ko se sumnjičio za nalogodavca, to apsolutno ne amnestira sve koji su u tome učestvovali, rekao je Selaković

BEOGRAD - Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je danas da je Vlada Srbije pokazala da je spremna da se suoči sa svim događajima iz prošlosti, pa i političkim ubistvima iz devedesetih godina, čemu je, kako je rekao, doprineo i veliki napredak u istrazi ubistva Slavka Ćuruvije.

"Pre nekoliko meseci napravili smo veliki napredak u istrazi ubistva novinara Slavka Ćuruvije i upravo taj napredak je označio početak demonstracije spremnosti vlade i Srpske napredne stranke, koja je u tehničkoj vladi bila nov činilac i dobila nesumnjivu pobedu na izborima, da se suoči sa svim stvarima iz prošlosti, bilo da su one lepe ili itekako ružne i tamna mrlja u našoj istoriji", rekao je Selaković novinarima.

Ministar je uveren da će u narednom periodu Srbija imati snege da pokaže da može da bude uređena i pravna država, "a to nikako ne može da bude država u kojoj imate desetine potencijalnih političkih ubistava i drugih teških zločina koji nisu rasvetljeni".

Kako se kao nalogodavac pominje i preminuli predsednik Srbije Slobodan Milošević, Selaković je kazao da to što on više nije među živima ne znači da će svi koji su u tome učestvovali biti amnestirani.

"U izvršenju takvih političkih krivičnih dela postoji čitav kanal organizatora takvih krivičnih dela, pa to što je neko mrtav ko se sumnjičio za nalogodavca, to apsolutno ne amnestira sve koji su u tome učestvovali", rekao je Selaković.

Upitan da li očekuje i da će neki zanimljivi dokazi da budu poznati nakon objavljivanja dokumenata administracije nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona, Selaković je rekao da je predmet interesovanja sve što može da pruži korisne podatke za razrešenje tih slučajeve, pa i dokumenta drugih država.

"Sve ono što može da nam pruži verodostojne i korisne podatke za razrešenje upravo ovih slučajeve političkih ubistava i nekih drugih zločina iz prošlosti, svakako da jeste predmet naseg interesovanja, a tako i dokumenta koja možemo da dobijemo od drugih država", zaključio je Selaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track