Najnovije vesti

POVLAČENJE: Koštunica podneo zahtev za penziju
Foto: Zorana Jevtić

Nije na platnom spisku stranke

POVLAČENJE: Koštunica podneo zahtev za penziju

Politika
Pošto DSS nije ušao u parlament posle parlamentarnih izbora, stranka je ostala bez redovnih mesečnih priliva iz državnog budžeta i zato se spremaju rezovi u DSS

BEOGRAD - Doskorašnji predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica podneo je zahtev za penzionisanje i više nije na platnom spisku te stranke. Koštunica je bio stalno zaposlen u stranci i platu je primao iz partijske kase, ali je odlučio da promeni status nakon odlaska sa liderske pozicije.

Pošto DSS nije ušao u parlament posle parlamentarnih izbora, stranka je ostala bez redovnih mesečnih priliva iz državnog budžeta i zato se spremaju rezovi u DSS-u, pišu Novosti. Direktor DSS Dejan Mihajlov rekao je da će stranka morati drastično da smanji broj stalno zaposlenih i da će platu moći da prima najviše pet, šest ljudi, a u stranačkoj centrali bilo je 40 angažovanih.

"Zbog kraha na izborima, menja se i stanje u Ujedinjenim regionima Srbije, gde su imali 19 zaposlenih po raznim službama. Deo njih već je radne knjižice prebacio u Nacionalnu službu za zapošljavanje, pa će primati naknade sa biroa u zavisnosti od dužine radnog staža". Predsednik URS-a Mlađan Dinkić i drugi funkcioneri koji su se posle napuštanja Vlade preselili u parlament kao bivši poslanici, imaće pravo da primaju dosadašnju platu još tri meseca po prestanku mandata.

Navodi se da je Demokratska stranka pritisnuta dugovima iz izborne kampanje 2012. godine već prepolovila platni spisak na kojem su pre dve godine bila 143 imena. Sekretarka DS Ljiljana Kuzmanović-Vujaković rekla je da platu od stranke, računajući centralu i ispostave po Srbiji, sada dobija 67 ljudi.

Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića, koja je takođe ostala ispod cenzusa, za većinu poslova angažovala je volontere. Srpska radikalna stranka, koja je prva pre dve godine "osetila skidanje s državnog budžeta", bila je primorana da od 35 zaposlenih zadrži njih 18, a plate su pale na 25.000 dinara.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...