Goran Knežević: Glasanje u Vojvodini što pre
Foto: Dado đilas

Za vanredne pokrajinske izbore

Goran Knežević: Glasanje u Vojvodini što pre

Politika -
Potpredsednik SNS smatra da je aktuelna pokrajinska vlast izgubila svaki legitimitet

BEOGRAD - Potpredsednik SNS Goran Knežević smatra da posle formiranja tima koji će voditi vladu treba raspisati i vanredne izbore u Vojvodini.

On smatra da je aktuelna pokrajinska vlast izgubila svaki legitimitet. Knežević je istakao da bi najbolje bilo da se u Vojvodini glasa što pre. "Vladu Srbije čekaju obimne i teške reforme i što pre se se slični potezi preduzmu i u pokrajini, pre ćemo videti svetlo na kraju tunela", rekao je on.

Na pitanje da li očekuje da Bojan Pajtić sam podnese ostavku, Knežević je primetio da bi "svaki odgovoran čovek, a naročito političar koji drži do sebe i svog ugleda" trebalo da se povuče posle ubedljivih pobeda SNS nad DS na lokalnim i republičkim izborima.

Kad je reč o budućoj vladi, Knežević je rekao da očekuje da se već u subotu, na sednici predsedništva SNS, odrede potezi koji će dovesti do brzog formiranja vlade.

Na pitanje s kime će naprednajci u koaliciju, on je istakao da se od nove vlade "očekuju rezultati, a ne demagogija i prazne priče" i da je zato "u ovom trenutku program važniji od koalicija".

(Tanjug/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track