Najnovije vesti

SAVETNICA PREDSEDNIKA NIKOLIĆA: Vučiću mandat za sastav nove vlade!
Foto: KURIR

O novom mandataru

SAVETNICA PREDSEDNIKA NIKOLIĆA: Vučiću mandat za sastav nove vlade!

Politika
Čekamo da se sazove Skupština Srbije. Nakon toga, predsednik Republike prvo će razgovarati s predsednikom SNS i sa ostalima, a zatim će predložiti mandatara. To će biti Aleksandar Vučić, rekla je Stanislava Pak Stanković

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić predložiće lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića za mandatara za sastav nove vlade Srbije, nakon konsultacija sa svim izbornim listama koje su ušle u novi skupštinski saziv, rekla je danas savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković.

"Čekamo da se sazove Skupština Srbije. Nakon toga, predsednik Republike prvo će razgovarati s predsednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem i sa ostalima, a zatim će predložiti mandatara. To će biti Aleksandar Vučić", rekla je Stanislava Pak Stanković na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta SNS je osvojila 158 mandata, koalicija oko socijalista 44, Demokratska stranka 19, Nova demokratska stranka 18, Savez vojvođanskih Mađara šest, Stranka demokratske akcije tri i Partija za demokratske delovanje dva mandata. Rok za održavanje konstitutivne sendice novog saziva Skupštine Srbije je 23. april.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...