Zoran Babić: Razgovaraćemo sa svima koji dele ideje SNS
Foto: Aleksandar Jovanovic

Uoči Predsedništva SNS

Zoran Babić: Razgovaraćemo sa svima koji dele ideje SNS

Politika -
Ipak teško je razgovarati sa onima koji su za vreme predizborne kampanje pozivali građane na ulice i prizivali rušenje Beograda, dodao je funkcioner naprednjaka

BEOGRAD - SNS će o formiranju buduće Vlade razgovarati sa svim partijama koje su spremne da dele ideje i politiku SNS, koja obuhvata nastavak borbe protiv kriminala i korupcije i sprovođenje reformi, izjavio je danas član Predsedništva SNS Zoran Babić.

On je dodao da je ipak "teško razgovarati" sa onima koji su za vreme predizborne kampanje pozivali građane na ulice i prizivali rušenje Beograda.

"Sa svima ostalima, koji žele da dele ideje i politiku SNS-a, kao što su borba protiv kriminala i korupcije, reforme društva, stvaranje preduslova za bolji život i ulaganja u Srbiju, ćemo razgovarati", poručio je Babić uoči sednice Predsedništva naprednjaka.

"Mislim da je posao svakoga ko se odgovorno bavi politikom da razgovara," dodao je Babić, istakavši da SNS funkcioniše na demokratskim principima i da je jedan od tih principa da se "nakon izbora ne ponašate osiono, ni nadmeno, već da pozovete na razgovor sve partije kojima su građani poverili svoj glas".

Odgovarajući na pitanje ko je bliži saradnji sa SNS-om, SPS ili NDS, Babić je odgovorio da to nije najvažnije pitanje, već da smatra da građane mnogo više zanima kada će se u Srbiji živeti bolje, kada će biti više posla i u kojim rokovima će biti postignuti ti rezulatati.

Imena pojedinaca u budućoj vladi nisu toliko važna i ona su promenjiva, rekao je Babić, naglasivši da neće biti personalizovanja funkcija u Vladi Srbiji i da je najvažnije rad, zalaganje, znanje i koliko će oni doprineti da se živi bolje u Srbiji.

Istakavši da će 23. aprila biti konstituisana gradska vlast u Beogradu, Babić je ocenio da je neophodno da Beograd vodi tim ljudi, koji će uz projekte, kao što je Beograd na vodi, ali i uz decentralizaciju grada, Beograd postati prava evropska prestonica.

(Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track