VUČIĆ: Javna preduzeća nikada više neće biti partijski plen!

Kraj lopovluku

VUČIĆ: Javna preduzeća nikada više neće biti partijski plen!

Politika -
Meni uopšte nije jasno kako ova zemlja uopšte funkcioniše, poručio potpredsednik Vlade govoreći o krađama prilikom javnih nabavki. Vučič dodao da SNS neće biti sama u vlasti

BEOGRAD - Javna preduzeća nisu napravljena da bi neki direktori bili bogati, i da bi se bogatili. Partije se u Srbiji više neće brioti za javna preduzeća, poručio je večeras prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Lider SNS je poručio "da je Srbija dobro i živa" s obzirom na to šta se radi u javnim preduzećima i na tenderima.

- Imali smo situaciju da se na javnim tenderima po nekoliko puta kupuju novi transformatori, iako su postojei bili ispravni. Imamo troškove dnevnica, službenih automobila... Meni uopšte nije jasno kako ova zemlja uopšte funkcioniše - poručio je Vučić.

Lider SNS i budući premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su istraživanja pokazala "visok nivo antireformskog kapaciteta" u Srbiji, ali da je njegov tim spreman za reforme jer to znači dobrobit.

"Istraživanje koje je urađeno po pitanju toga da li su Srbi spremni da prihvate reforme pokazuje da samo 15 odsto ljudi podržava reforme", rekao je Vučić. On je u tom kontekstu objasnio da je među ljudima koje bi želeo da vidi u timu i Lazar Krstić i to na mestu ministra finansija:

"To zavisi i od njega, jer je on uvek za oštrije mere, dublje i snažnije reforme, a nisam siguran da smo u stanju da provedemo i ovako duboke reforme", rekao je Vučić.

http://www.youtube.com/watch?v=nyOzHSo-YXM
Vlada u rekordnom roku

Vučić je dodao da SNS neće sama formirati vlast i naglasio da će ključna stvar u pregovorima o vladi biti plan i vizija budućnosti Srbije. Vučić je za RTS rekao da će vlada biti formirana u rekordnom roku, mesec dana po proglašenju rezultata izbora.

"Po prvi put imamo temeljan i ozbiljan plan, na kojem se radi danononoćno, imamo najbolju ekipu u istoriji u Ministarstvu finansija, imaćemo viziju ekonomije i budućnosti", rekao je Vučić i dodao da je ključno za formiranje vlade upravo taj program, a ne personalna rešenja.

SNS neće sama vladati

On je naveo da u sferi ekonomije treba raditi na strukturnim reformama, među kojima je donošenje novih zakona, rešavanje problema preduzeća u restrukturiranju i promena odnosa prema javnim preduzećima. Govoreći o izmenama zakona o radu, rekao je da država neće donositi ništa protiv interesa gađana, već za dobrobit ekonomnije i najavio razgovor sa sindikatima.

Upitan da li očekuje da će sa sindikatima postići dogovor o zakonu o radu, Vučić je rekao da se nada tome, ali da ne veruje:"Radićemo sve što mozemo, a da li će sindikati biti zadovoljni, ne verujem. Da li ćemo imati socijalnu reakciju - imaćemo", rekao je Vučić, ali i poručio da se zbog toga neće povući i odustati od reformi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track