ZAVRŠENE KONSULTACIJE: Vučić i Tadić saglasni o ključnim pitanjima, nastavak za vikend
Foto: TANJUG

U sedištu SNS

ZAVRŠENE KONSULTACIJE: Vučić i Tadić saglasni o ključnim pitanjima, nastavak za vikend

Politika -
Današnjem sastanku prisustvuju Nenad Čanak i Dušan Petrović. Naprednjaci su pregovore o formiranju vlade počeli u ponedeljak susretom sa predstavnicima SVM, a dan kasnije nastavili sa Dačićem
1 / 6 Foto: Tanjug.

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić održao je danas konsultacije o formiranju nove vlade Srbije sastankom sa delegacijom Nove demokratske stranke koju je predvodio Boris Tadić.

Vučiće je posle jednoipočasovnog razgovora sa Tadićem u sedištu SNS izjavio da je sa "NDS o ključnim pitanjima postignut značajan nivo saglasnosti, a razgovori će biti nastavljeni tokom vikenda".

"Mi ćemo tokom vikenda nastaviti razgovore", rekao je Vučić na konferenciji za novinare navodeći da je suština razgovora bio plan i program i ono što je važno za napredak Srbije.

Vučić je rekao da se temeljno i opsežno razgovaralo o situaciji u Srbiji i tome kakvi su poslovi pred zemljom, kakve je reforme potrebno sprovesti, omogućiti fiskalnu konsolidaciju zemlje i stvaranje zdrave ekonomije. "Potrebno je narodu da se kaže istina kakva jeste, ništa ne treba da skrivamo, već da se borimo, da vlada treba da bude ozbiljan tim i da svi vodimo računa o vitalnim državnim i nacionalnim interesima bez obzira da li smo u opoziciji ili na vlasti", rekao je Vučić.

On je izjavio da će buduća vlada funkcionisati kao ozbiljan tim, kao i da će "političke partije jednom za svagda biti izbačene iz javnih preduzeća i upravnih odbora". Vučić je rekao da je Srbiji potrebna vlada koja će da radi, bude ozbiljna, odgovorna, stručna, "a ne da se pravi po kvotama i kontingentima". "S tim se složio Tadić...Važno je da smo izrazili želju da zajednički radimo za dobro Srbije i izborimo se za bolji život građana Srbije", poručio je Vučić.

Lider naprednjaka je kazao da je sa Tadićem govorio 90 odsto o ekonomiji i socijalnim temama, a mnogo manje o spoljnoj politici. "Jasno je da su suština razgovora bili plan i program vlade, napredak Srbije u svim sferama, pogotovo o onome što je život u Srbiji. Zadovljan sam što mi se čini da postoji veća politička odgovornst različitih političkih subjekata, bez obzira da li ćemo biti zajedno u vladi ili u poziciji, te da nećemo braniti nekim stručnim ljudima da uđu u vladu", ukazao je Vučić.

11.35 - Završene konsultacije Vučić-Tadić u sedištu SNS. Vučić izjavio da je Tadić saglasan o ključnim pitanjima, kao i da će razgovori biti nastavljeni za vikend.

10.07 - Sastanku prisustvuju i lider LSV Nenad Čanak i lider Zajedno za Srbiju Dušan Petrović koji su u sedište SNS u Novom Beogradu došli sa Tadićem.

10.05 - Počeo sastanak Vučića i Tadića u sedištu SNS. Razgovorima prisustvuju i funkcioneri SNS Jadranka Joksimović, Radomir Nikolić i Igor Mirović.

Podsetimo, naprednjaci su pregovore o formiranju vlade počeli u ponedeljak susretom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, koji su dobili poziv da učestvuju u novoj vladi, da bi dan kasnije u sedište SNS stigao i lider socijalista Ivica Dačić, sa kojim bi razgovori trebalo da budu nastavljeni.

Na sastanku naprednjaka i socijalista glavna tema bila je ekonomija, a očekuje se da to bude najvažnije pitanje i u razgovorima sa Tadićem. Tadić je ranije poručio da se nacionalni i strateški ciljevi njegove stranke i SNS ne razlikuju, kao i da je spreman na razgovor o načinu na koji bi se ti ciljevi ostvarili, ali je ponovio da bi za njegovu stranku ulazak u vladu sa socijalistima bio kontraproduktivan.

http://www.youtube.com/watch?v=kczPjB5ehOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track