GO SNS Vučić: Vešajte me na Terazijama, ali ja ću štititi narodne pare!
Foto: Tanjug

Sava centar

GO SNS Vučić: Vešajte me na Terazijama, ali ja ću štititi narodne pare!

Politika -
Predsedništvo SNS odlučilo je juče da udje u koaliciju sa Savezom vojvodjanskih Madjara i dalo Vučiću i njegovim saradnicima odrešene ruke da nastave razgovore s predstavnicima drugih stranaka
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Završen Glavni odbor Srpske napredne stranke na kojoj je lider naprednjaka Aleksandar Vučić izneo predlog koncepcije i sastava vlade koju će voditi.

18.24 - Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović nije hteo da govori ništa konkretno o ponudi koju je SNS uputio lideru SPS Ivici Dačiću.

18.22 - Stefanović je rekao da će sutra SNS imati razgovore sa predstavnicima parlamentarnih stranaka o rotaciji a u vezi sa mestom predsednika Parlamenta.

"Mi to radimo da bismo postigli veću demokratičnost u Parlamentu. Ukoliko ne postignemo saglasnost sa predsednicima parlamentarnih stranaka imamo kvalitetnih kadrova u našoj stranci koje ćemo predložiti na to mesto", rekao je Stefanović.

18.14 - Predsednik SKupštine Nebojša Stefanović rekao je nakon sednice GO SNS da je usvojen izveštaj predsednika stranke Aleksandra Vučića i da je ta partija dala ovlačšćenja svom lideru da nastavi razgovore u vezi sa formiranjem sastava Vlade Srbije.

"Nakon Uskršnjih praznika, 26. aprila biće održana još jedna sednica GO kada će stranka konačno dati podršku i potvrditi predloge Aleksandra Vučića za novi sastav vlade", rekao je Stefanović.

16.45 - Završeno obraćanje Aleksandra Vučića. U toku je deo sednice GO SNS koja je zatvorena za javnost.

16.41 - Lider SNS je rekao da je napravljen dogovor sa SVM.

"Očekujem da SPS donese odluku o učešću u Vladi Srbije", rekao je Vučić.

16.36 - "Vreme laži je prošlo", rekao je lider SNS.

16.32 - On je rekao da se ne plaši bunda jer mu je savest čista.

"Nisam ja kriv ni za jednu privatizaciju", rekao je Vučić.

16.28 - "Sit sam više da u državnoj upravi rade 2 sata a primaju plate. U MUP 750 ljudi radi po sati po a zarađuju po 150.000 dinara. E ubijte me, vešajte me na Terazijama ne dam više pare. Ja ne dam, izabrani smo da štitimo narodne pare. Poručujem narodu da traži od policije vojske i od činovnika da traže profesionalizam. jer ih oni plaćaju. Građanin je Bog, a država nije krava muzara", rekao je Vučić.

16.22 - On je istakao da više neće moći neki da mimo odluke vlade zapošljavaju 200 ljudi.

"Nama Javna preduzeća donose gubitke jedino je tako kod nas. Na celoj kugli zemaljskoj ne a da je Državna lutrija pravila gubitke", rekao je Vučić.

16.19 - "Neke političare buduće generacije neće pamtiti. Ovu vladu će pamtiti po hrabrosti u sprovođenju reformi. Donećemo zakone o radu, privatizaciji, osiguranju... Javna preduzeća će biti izbačena iz ministarstava i to više neće biti partijska preduzeća.

16.18 - On je istakao da neće trošiti vreme govoreći loše o protivnicima.

"Ekspoze će biti najduži - svaku brojku ću da pokažem, šta je nasleđe i šta moramo da uradimo"

16.16 - "Poverenje koje smo stekli nije bilo lako steći. Radimo za ljude i koji nisu glasali za nas. Pred nama je teško vreme i velika odgovornost", rekao je Vučić.

16.14 - Prema njegovim rečima neće biti više ni dnevnica za inostranstvo.

"Sit sam raznih priča, seminara, a rezultati nikakvi. A sve o trošku naroda. E sad nema više. Mi nismo uspeli da rešimo pitanje rotacionih svetala. Nismo imali to da izguramo, ali ubuduće će samo 5 automobila imati rotaciona svetla", rekao je Vučić.

16.13 - "Sve kombinacije ćemo da sečemo, svi će biti ljuti. Dnevnica za KiM je 2.500 dinara. E više nema 2.500 dinara za Leposavić, to je Srbija", poručio je Aleksandar Vučić.

16.11 - Prema rečima lidera SNS Srbija je izgubila 7,5 milijardi evra

"Mogli bi neodgovorno tako da nastavimo još godinu -dve a onda bi doživeli grči scenario. Moramo zato da preuzmemo odgovornost. Od vas tražim da razumete da nas čekaju u narednom periodu teške reforme", rekao je Vučić.

16.10 - Srbija mora da bude ispred SNS. Borićemo se za normalnu i pristojnu Srbiju zdrave ekonomije, makar morali da trpimo. Teret će biti na svim građanima, poručio je Vučić.

16.05 - "Čestitam vam na dobrim rezultatima. Deo glasova smo dobili za ono što smo uradili a više za ono što tek treba da uradio", rekao lider SNS.

Predsedništvo SNS odlučilo je juče da udje u koaliciju sa Savezom vojvodjanskih Madjara i dalo Vučiću i njegovim saradnicima odrešene ruke da nastave razgovore s predstavnicima drugih stranaka, a sve kako bi vlada bila izabrana do 27. aprila.

SVM neće imati ministarsko mesto u vladi, ali je verovatno da će u vladi biti lider SPS Ivica Dačić, rekao je Vučić, a na pitanje da li će Dacičh biti jedini u vladi iz SPS, rekao je da će nastaviti tehničke razgovore, da je dobro razumeo njegove ideje i da se nada da će lider socijalista prihvatiti ono što mu ponudi.

U vladi će, kako je rekao, biti pet ili sedam vanstranačkih ličnosti, a on očekuje i da će u novoj vladi biti Kori Udovički mada nije precizirao u kom resoru.

Ipak, konačnu odluku o izgledu nove vlade doneće Glavni odbor SNS 25. aprila.

http://www.youtube.com/watch?v=ethaF4k8ms0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track