LIDER DS OSTAO BEZ VOJVODINE: Pajtić rekao Đilasu da ide protiv njega na čelo DS!
Foto: Aleksandar Jovanović

Haos među demokratama

LIDER DS OSTAO BEZ VOJVODINE: Pajtić rekao Đilasu da ide protiv njega na čelo DS!

Politika -
Đilas kao kandidat za predsednika DS neće imati podršku vojvođanskih opštinskih odbora, navodi izvor

BEOGRAD - Predsednik Vlade Vojvodine i prvi čovek vojvođanskog DS Bojan Pajtić rekao je predsedniku DS Draganu Đilasu da će se kandidovati protiv njega na predstojećim izborima za predsednika DS.

Prošle nedelje, posle konsultacija kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića povodom davanja premijerskog mandata, Đilas i Pajtić su nezvanično i dugo razgovarali o predstojećim izborima u DS.

Pajtić je tada obavestio Đilasa o svojim namerama.

U razgovoru je, kako dalje navode izvori, postalo jasno da Đilas kao kandidat za predsednika DS neće imati podršku vojvođanskih opštinskih odbora.

Pre desetak dana, odbor DS iz Apatina je objavio da za predsednika stranke kandiduje Natašu Vučković, a samo tri dana nakon Đilasovog i Pajtićevog razgovora u Beogradu vojvođanski odbor DS doneo je odluku da Pajtića kandiduje za predsednika stranke,navodi izvor iz Pokrajinskog odbora DS.

S druge strane, funkcioneri bliski Đilasu optužuju suprotstavljene grupe da pokušavaju da preotmu stranku u nameri da u nju vrate Borisa Tadića i promene ulogu oštre opozicije vlasti u kooperativni stav prema lideru SNS Aleksandru Vučiću.

"Ljudi bliski Dragoljubu Mićunoviću, koji podržava i Bojana Pajtića i Natašu Vučković, pokušavaju da preuzmu stranku i promene politiku koju je do sada vodila DS ka liberalnom konceptu i zagovaranju ulaska u NATO. Očigledni su razlozi zbog kojih su glasali protiv Đilasovog predloga da mu zamenik bude Borislav Stefanović u Skupštini Srbije. Pajtić sada na svaki način pokušava da zaštiti svoju poziciju na vlasti u Vojvodini, pa i preko zbližavanja sa Tadićem", rekao je jedan od bliskih Đilasovih saradnika.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja