ZORAN BABIĆ: Ešton će biti dobar saveznik u sprovođenju reformi!
Foto: Tanjug

EU sluša želje i stavove Beograda

ZORAN BABIĆ: Ešton će biti dobar saveznik u sprovođenju reformi!

Politika -
Bilo je zadovoljstvo čuti govor, stavove i videti jasan i trasiran put Srbije ka Evropskoj uniji", rekao je Babić posle obraćanja Eštonove poslanicima u srpskom parlamentu

BEOGRAD – Šef poslaničkog kluba SNS u parlamentu Zoran Babić veruje da će visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i ubuduće biti dobar saveznik Vlade Srbije u sprovođenju politike reformi, za šta su građani dali podršku.

"Bilo je zadovoljstvo čuti govor, stavove i videti jasan i trasiran put Srbije ka Evropskoj uniji", rekao je Babić novinarima posle obraćanja Eštonove poslanicima u srpskom parlamentu.

On je ocenio da je velika čast što je Eštonova povodom formiranja nove vlade danas posetila Beograd i Skupštinu Srbije i što je, kao što se i potvrdilo, imala najviše sluha i pažnje, kao neko ko dolazi iz EU, da sasluša potrebe, želje i stavove zvaničnog Beograda.

Ešton je u parlamentu rekla da Srbija može da bude primer ostalima u regionu i pokaže šta se sve može kada se ima pravo vođstvo.

"Verujem da vi možete da budete primer ostalima u regionu i da im pokažete šta je sve moguće ostvariti ako se vredno radi i ako imate pravo vođstvo, ali naravno i donošenjem nekih teških odluka", rekla je Eštonova u obraćanju poslanicima na posebnoj sednici u Skupštini Srbije.

Ona je upozorila da na putu ka punopravnom članstvu Srbije u EU stoje mnoge prepreke koje treba prevazići, ocenivši da je značajno to što sve parlamentarne stranke dele isti cilj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track