Pastor o Statutu Vojvodine: Malo slatko, malo gorko
Foto: Beta

Traži se rešenje

Pastor o Statutu Vojvodine: Malo slatko, malo gorko

Politika -
Predsednici poslaničkih grupa u Skupštini Vojvodine imali su još jedan sastanak o izmenama Statuta Vojvodine pred konačni sastanak Odbora za ustavnopravna pitanja, zakazan za 8. maj

NOVI SAD - Tražimo rešenja za dogovor o otvorenim pitanjima izmena Statuta Vojvodine zbog čega će svako od nas imati malo sladak, a malo gorak ukus u ustima, izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor o procesu usaglašavanja Statuta Pokrajine s Ustavom Srbije i istakao da se govori o onome što je ustavnopravno moguće.Predsednici poslaničkih grupa u Skupštini Vojvodine imali su još jedan sastanak o izmenama Statuta Vojvodine pred konačni sastanak Odbora za ustavnopravna pitanja, zakazan za 8. maj.

Prema rečima Pastora, za razliku od sastanka pre nedelju dana, u utorak je usaglašavanje pojedinih odredbi Statuta bilo mnogo bliže.

Pastor je potpisao koalicioni sporazum s predstavnicima SNS o zajedničkom nastupu na republičkom nivou, što ne bi trebalo da se odrazi na koaliciju koju SVM ima s demokratama u Vojvodini, piše list.

"Tražimo rešenja za dogovor o otvorenim pitanjima, zbog čega će svako od nas imati malo sladak, a malo gorak ukus u ustima. Sada govorimo o onome što je ustavnopravno moguće.Ovaj statut nije odraz političke volje kao da smo pisali tekst na čistom papiru. Ovo je praktično postupak usklađivanja i tako ga treba doživeti", rekao je Pastor."Šanse da ćemo u ovome biti uspešni mnogo su veće nego pre nedelju dana i ja sam još veći optimista nego ranije. Veoma smo blizu tome da se možemo u potpunosti dogovoriti", ocenio je Pastor.

Fonet/Danas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track