RAZGOVORI NA VISOKOM NIVOU: Štefan file stiže u ponedeljak u Beograd!
Foto: Reuters

Nastavak pregovora Srbije i EU

RAZGOVORI NA VISOKOM NIVOU: Štefan file stiže u ponedeljak u Beograd!

Politika -
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se sa Fileom u ponedeljak u devet časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a premijer Aleksandar Vučić održaće sastanak sa komesarom za proširenje EU u ponedeljak u 10.15 časova u zgradi Vlade Srbije

BEOGRAD - Komesar za proširenje Evropske unije Štefan File dolazi u ponedeljak 5. maja u posetu Srbiji tokom koje će razgovarati sa najvišim zvaničnicima naše zemlje.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se sa Fileom u ponedeljak u devet časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, nakon čega su predviđene izjave za medije, najavila je pres služba predsednika.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić održaće sastanak sa komesarom za proširenje EU u ponedeljak u 10.15 časova u zgradi Vlade Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.Konferencija za novinare premijera Vučića i komesara Filea biće održana u 15.30 časova u Vili „Bokeljka".

Poseta evropskog komesara za proširenje Štefana Filea Beogradu u ponedeljak je, kako je ocenio prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, značajna za nastavak pregovora Srbije i EU.

"Ova poseta značajna je za nastavak pregovora Srbije u EU. Tri dana posle u Solunu će biti održan sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica EU i Zapadnog Balkana, gde će biti i evropski komesari za proširenje i enegetiku Štefan File i Ginter Etinger", rekao je Dačić za "Danas".

On je rekao da će se File u ponedeljak sastati sa njim, kao i sa ministrima Nikolom Selakovićem, Nebojšom Stefanovićem i Jadrankom Joksimović, predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković i šefovima poslaničkih grupa.

Evropski komesar za proširenje je, najavljujući posetu Beogradu, rekao da je njegov dolazak nedugo posle visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton označava "naša visoka očekivanja od nove vlade".On je istakao da se očekuje stvaran napredak u sprovođenju političkog dogovora Beograda i Prištine, kako bi i Srbija i Kosovo shodno svojim pozicijama napredovali u procesu pridruživanja.

File je drugi visoki evropski zvanicnik koji dolazi u prestonicu Srbije svega nekoliko dana posle formiranja nove vlade.Visoka predstanica EU Ketrin Ešton boravila je u Beogradu 28. aprila u specijalnoj poseti kako bi državnom vrhu izrazila podršku Brisela evropskom putu Srbije i predstojećim refomama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja