BANKROT: Čeda trošio 50.000 evra mesečno!
Foto: Zorana Jevtić

Liberal u dugovima posle izbornog debakla

BANKROT: Čeda trošio 50.000 evra mesečno!

Politika -
LDP duguje više od 4,4 miliona evra zbog aktivnosti u predizbornoj kampanji. Politički sponzori više nemaju interes da finansiraju Jovanovićev luksuzni životni stil

BEOGRAD - Kako će sada da se luksuzira?!Lider LDP Čedomir Jovanović našao se u ozbiljnim finansijskim problemima zbog dugova za aktivnosti njegove stranke u predizbornoj kampanji, koji su, prema nezvaničnim procenama, narasli na 515 miliona dinara, odnosno 4,4 miliona evra. Uz to je Jovanović kao osvedočeni hedonista mesečno trošio i do neverovatnih 50.000 evra na svoj i te kako luksuzan način života, saznaje Kurir. Sebične brigeKako nam je otkrio sagovornik blizak Jovanoviću, njega u ovom trenutku najviše brine kako će ubuduće sebi i svojih porodici omogućiti život na visokoj nozi.- Čeda je vrlo nervozan i zabrinut. Sad kad liberali više nisu parlamentarna stranka, teško da će biti interesantan nekadašnjim finansijerima. Neki od izvora su presušili, mnogi s kojima je sklapao poslovne dilove mu otkazuju. A navikao je na luksuz, i to onaj visoke klase. U restoranima je imao običaj da naručuje vrlo skupa vina, neka od više stotina, pa i hiljada evra. Tu su i skupocena putovanja, privatne škole za decu i sve što ide uz to - otkriva izvor Kurira.Niko zvanično, kao ni Jovanović, nije želeo da komentariše naša saznanja, ali nezvanično svi se slažu da je Čedina najveća briga u ovom trenutku kako da dođe do novca.Muke sa otplatomJovanovićev LDP nije prešao cenzus na proteklim izborima i time je, kao vanparlamentarna stranka, izgubio pravo na mesečne prihode iz budžeta.Za razliku od DSS, koji je zbog pesparice krenuo u rasprodaju kola,u LDP tvrde da će izbeći bankrot i gašenje.- Mi smo 60 odsto troškova za kampanju isplatili do 16. marta, a ostalih 40 odsto isplaćivaćemo prema ugovorenoj dinamici - kaže kratko za Kurir portparol LDP Jovan Najdenov.Upitan iz kojih sredstava će dugovi biti vraćeni s obzirom na to da više nema priliva novca iz državne kase, Najdenov nije bio rad da konkretno objasni.- Ne bih to komentarisao. To je opširna stvar, za čije objašnjenje je potrebno više vremena. Finansiramo se donacijama članova - kazao je portparol LDP.Međutim, kako Kurir saznaje, liberali muku muče sa otplatom dugova.- Na ivici smo bankrota i niko živi ne zna kako će se ti milioni vratiti - kaže za Kurir jedan od liberala.

BAHANALIJE Egzotična putovanja i skupa odelaBOCA VINA DO 6.000 EVRA Čedomir Jovanović godinama važi za političara koji uživa u luksuznom načinu života - od fensi stana, paprene markirane garderobe preko skupih vina do egzotičnih putovanja na kojima zadovoljava svoj avanturizam. Njegov bivši saradnik Goran Petrović otkrio je da deo novca koji sponzori daju za stranku ide na skupa putovanja, te da Jovanović u restoranu ume da naruči bocu vina od 5-6.000 evra.On je išao u osvajanje najvišeg vrha Južne Amerike - na planinarenje na Akonkagvu, gde odmor košta više desetina hiljada evra. Učestvovao je i u heli-skijanju, gde samo cena ski-pasa dostiže 80.000 dolara. Letovao je na Mikonosu, Hvaru... Izdvojio je prošle godine do 1.200.000 dinara za proslavu rođendana supruge Jelene Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track