Poslanica Marija Obradović (SNS) predsednica odbora za odbranu!
Foto: Nebojša Mandić

Skupština Srbije

Poslanica Marija Obradović (SNS) predsednica odbora za odbranu!

Politika -
Marija Obradović rekla je posle izbora na tu funkiciju da je to prvi put u istoriji srpskog parlamentraizma da je na čelu tog skupštinskog tela žena i da je to još jedna od specifičnosti novog skupštinskog saziva

BEOGRAD - Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović izabrana je danas za predsednicu skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, a za njenog zamenika izabran je Bojan Kostreš iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Marija Obradović rekla je posle izbora na tu funkiciju da je to prvi put u istoriji srpskog parlamentraizma da je na čelu tog skupštinskog tela žena i da je to još jedna od specifičnosti novog skupštinskog saziva.

Ona je kazala da je raduje što je u odboru još pet žena, dve članice i tri zamenice člana odbora, i navela da će zato odbor imati nov pogled na kontrolu odbrane i unutrašnjih poslova.

Obradovićeva je izrazila očekivanje da će Jadranku Joksimović iz SNS, koja je izabarana za ministarku bez portfelja zaduženu za evropske integracije, u skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove zameniti žena.

Prema njenim rečima, predstoji zanimljiv period rada odbora jer teška vremena nameću obaveze.

Mariju Obradović je za predsednicu odbora predložio član odbora iz SNS i šef poslaničke grupe te najveće stranke u parlamentu Zoran Babić.

Babić je kazao da je dobro da Odbor za odbranu i unutrašnje poslove vodi žena i da će se Marija Obradović tom izazovu maksimalno posvetiti kao što je u prošlom skupštinskom sazivu zastupala prava žena u neformalnoj Ženskoj parlamentarnoj mreži.

On je rekao da očekuje da će Marija Obradović sa istim žarom kao što je zastupala prava žena, nastupiti i u "muškom" Odboru za odbranu i unutrašnje poslove.

Bojan Kostreš je izabran za zamenika predsednika tog skupštinskog tela na predlog predsednice odbora Marije Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track