LEPOSAVIĆ: Srbi sa Kosova ispratili Aleksandra Vulina na novu funkciju
Foto: Dado Đilas

Svečanost u Domu kulture

LEPOSAVIĆ: Srbi sa Kosova ispratili Aleksandra Vulina na novu funkciju

Politika -
Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović izjavio je da je ministar Vulin trasirao put zahvaljujući čemu se Srbi na Kosovu i Metohiji sada nalaze na stazi opstanka

LEPOSAVIĆ - Na svečanosti u Domu kulture u Leposaviću Srbi sa Kosova priredili su ispraćaj ministru Aleksandru Vulinu koji je u prethodnoj Vladi Srbije bio zadužen za Kosovo i Metohiju.

Na svečanosti su bili prisutni gradonačelnici opština sa Kosova i Metohije, pojedini načelnici kosovskih okruga, predstavnici zdravstvenih i prosvetnih institucija Republike Srbije koje funkcionišu u pokrajini ali i neki od narodnih poslanika u Skupštini Srbije.

Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović izjavio je da je ministar Vulin trasirao put zahvaljujući čemu se Srbi na Kosovu i Metohiji sada nalaze na stazi opstanka.

Osvrćući se na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu Jablanović je kazao da se nada da je to događaj koji će ujediniti Srbe u pokrajini, da će nastupiti sa jednistvenom srpskom listom, zajedno i tako osvojiti maksimalan broj poslaničkih mesta u Skupštini Kosova. Ako se to dogodi onda smo mi jedna ozbiljna snaga u Skupštini Kosova i Metohije koja može da zaštiti celokupan srpski i nealbanski živalj u pokrajini.Srbi treba da se ujedine, rekao je Jablanović i zaključio da se nada podršci ministra Vulina.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalana pitanja izjavio je da su Srbi na Kosovu samo ujedinjeni dovoljno moćni da odlučuju o svojoj sudbini.Vulin je pozvao Srbe na Kosovu da ne pristaju na podele jer, kako je ocenio, samo ujedinjeni će moći da odlučuju o svojoj sudbini, i nikako drugačije.

“Ako išta imam da vam poručim, nemojte da vas dele na sever i jug, takva podela će vam doći glave, ne sme biti takve podele. Budete li pristali na takvu podelu radiće sa vama šta god hoće, kao svih ovih godina,” rekao je Vulin, koji je u prethodnoj Vladi Srbije bio zadužen za Kosovo i Metohiju. U vremenu koje dolazi hoću da budete takvi kakvi jeste, samo izgubite osobinu da se delite i da postajete plen onih koji među vama uđu sa zlom namerom, poručio je Vulin.

Osvrćući se na prethodnih 18 meseci koliko je proveo na mestu ministra bez portfelja zaduženog za Kosovo i direktora Vladine Kancelarije za KiM Vulin je kazao da je tih osamnaest meseci izgledalo kao 18 godina.Ne zato što je bilo dugo, već zato što su svi dogajđani bili važni, mi nismo svesni u kakvom vremenu smo živeli i u kakvom vremenu smo zajedno radili, objasnio je on.“Za ovih 18 meseci borio sam se sa Briselom, borio sam se sa Prištinom, borio sam se i sa vama ali se nikada nisam borio protiv vas, uvek sam bio na vašoj strani. Čak i kada me niste razumeli ja sam bi uz vas i na vašoj strani,” rekao je Vulin okupljenima.Vulin je kazao da nigde nije video tako upornu i tvdroglavu volju da se bude deo Srbije, da se bude Srbija i bude Srbin kao što je to slučaj na Kosovu i Metohiji.

“Najveći uspesi Srbije i prošle Vlade moraju biti deo vaših uspeha kao što ste vi bili deo tog uspeha. Bez vas ne bi bilo Briselskog sporazuma a bez njega sporazuma koji smo postigli sa EU, ne bi nas toliko hvalili da vi niste prepoznali da je vaša zrtva za Srbiju vredna, jer vredna je Srbija,” rekao je Vulin.

Na kraju svečanosti ministru Vulinu uručeni su prigodni pokloni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track