DAČIĆ NAJAVIO SMENE: Jedan ambasador nije znao adresu sopstvene ambasade!

Ministar spoljnih poslova Srbije o reformi svog Ministarstva

DAČIĆ NAJAVIO SMENE: Jedan ambasador nije znao adresu sopstvene ambasade!

Politika -
On je dodao da je sa premijerom Aleksandrom Vučićem razgovarao o formiranju ekonomskog sektora za privlačenje investicija i da ima punu njegovu podršku

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je reformu svog Ministarstva, koja će podrazumevati aktivniju ulogu ambasadora, ali i formiranje posebnog sektora za privlačenje stranih investicija.

"Za ovih šest godina koliko sam u Vladi, obišao sam mnoge zmelje i znam mnoge naše ambasadore i njihove sposobnosti. To mora drastično da se menja. Jedan ambasador nije znao ni adresu sopstvene ambasade. Nažalost, taj je još ambasador, ali više neće biti", kazao je Dačić.

On je dodao da je sa premijerom Aleksandrom Vučićem razgovarao o formiranju ekonomskog sektora za privlačenje investicija i da ima punu njegovu podršku.

"Dogovrili smo se da nema potrebe da idemo u istu zmelju, već da se rasporedimo kako bi pokrili što više zemalja i da sve te posete imaju cilj", naglasio je on.

Dačić je najavio i promene u dobijanju diplomatskog pasoša, odnosno da će uslediti promene zakona na osnovu kojih će ministar dobiti diskreciono pravo da dodeljuje pasoše.

Prema njegovim rečima, prošle godine je izdato 3.218 diplomatskih pasoša. Dodao je da su pregovori o članstvu sa Evropskom unijom, nastavak dijaloga sa Prištinom i dobri odnosi sa Rusijom prioriteti spoljne politike Srbije.

Upitan o najavljenoj reformi Socijalističke partije Srbije, čiji je lider, Dačić je kazao da su promene neminovne i da ne želi da ta partija "doživi sudbinu dinosaurusa", koje su izumrli zato što nisu mogli da se prilagode promenama. Kazao je da nije još odlučio o kadrovskim promenama i naglasio da je "Staljin sprovodio čistke, a da on hoće promene".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track