VUČIĆ: Ljuti su svi koji gube pozicije i privilegije!
Foto: Print Skrin Pink

Pobesneli foteljaši

VUČIĆ: Ljuti su svi koji gube pozicije i privilegije!

Politika -
Naša realnost da naprednjake krive za sve i svašta. Srbija želi ekonomski razvoj, poručio premijer.
1 / 7 Foto: Print Skrin Pink

"Želeo sam da ih čujem, da vidim koji su njihovi predlozi, da imamo dovoljno vremena da ih dopunimo, a moja poruka njima je da Srbija hoće drugačiju atmosferu, razvoj poljoprivrede i jačanje privrede", rekao je večeras Vučić.

Ekonomija važnika od kritika onih koji su ostali bez fotelja

U osvrtu na dešavanja posle izbora i kritike rada vlade, premijer je kazao da je na prvom mestu ekonomski razvoj.

- Svako ko gubi pozicije ima pravo da se ljuti. Naša realnost da naprednjake krive za sve i svašta. Srbija želi ekonomski razvoj - poručio je premijer.

Upitan da li će među domaćim privrednicima biti i Miroslav Mišković i Milan Beko, Vučić je rekao da on sagovornike ne bira prema tome da li su mu lično simpatični ili ne, već je ponovio da će sastanku prisustvovati 200 najvećih poreskih platiša, odnosno najuspešnijih privrednika, ali da ne zna da li su ta dvojica među njima. "A za mene su uspešni oni ljudi koji plaćaju poreze Srbiji i od kojih država ima koristi, ne mogu da pravim razliku u odnosu na to da li su mi simpatični, ali cienica je da bi neki mogli da se ponose, ali neki drugi da se postide zbog plaćanja odnosno neplaćanja poreza i doprinosa državi", naveo je Vučić.

Pet mera za oporavak privrede

Premijer Vučić je objavio paket od pet mera koje će pospešiti razvoj privrede u Srbiji i da ceh se na tome raditi u narednih desetak dana i sve pripremiti. Vučić je precizirao da su to borba protiv sive ekonomije, podsticaj kreditnih aktivnosti u 2014 godini i najjači investicioni paket za podsticaj investitora i domaćih i stranih bez razlike gde neće biti favorizvanja jedbnih na račun drugih... Kao četvrtu i petu meru Vučić je naveo značajne poreske i podsticanje masovne gradnje i izgradnje jefitinih stanova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja