Aleksandar Nikolić državni sekretar MUP
Foto: Dado Đilas

Imenovanje

Aleksandar Nikolić državni sekretar MUP

Politika -
Prethodno je bio savetnik predsednika Srbije i državni sekretar u ministarstvu odbrane zadužen za koordinaciju službi bezbednosti

BEOGRAD - Vlada Srbije imenovala je na jutrošnjoj sednici Aleksandra Nikolića za državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Nikolić je prethodno bio savetnik predsednika Srbije i državni sekretar u ministarstvu odbrane zadužen za koordinaciju službi bezbednosti.

Rođen je u Beogradu, 30. jula 1965. godine. Završio je Ekonomski fakultet i Visoke studije bezbednosti i odbrane. Kako se navodi u Nikolićevoj službenoj biografiji, zaposlio se rano i za kratko vreme postao uspešan preduzetnik. Prvu kompaniju osnovao je 1987. godine. Od 2006. godine bavi se poslovnim konsaltingom.

Ima širok krug poslovnih prijatelja i saradnika u zemlji i inostranstvu čija znanja, iskustva i poslovne kontakte uspešno koristi u svakodnevnom poslu.

Političku karijeru započeo je 2008. godine kao jedan od osnivača Srpske napredne stranke. Član je Predsedništva stranke. Bavio se koordinacijom rada stručnih saveta, medju kojima i savetima za odbranu i bezbednost, energetiku i pravna pitanja.

Na parlamentarnim izborima 2012. godine izabran je za poslanika SNS u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Juna 2012. godine imenovan je za savetnika predsednika Republike Srbije. Nakon toga uspešno je obavljao funkciju prvog državnog sekretara u ministarstvu odbrane zaduženog za koordinaciju službi bezbednosti. Govori engleski jezik. Posvećen je porodici. Oženjen je i ima troje dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track