OPARNICU UCENJIVALA MAFIJA: Podmetnuli drogu njegovoj ćerki da ne bi postao direktor policije!
Foto: Fonet

Otkrivamo: Prljavi policajci kadrirali u MUP

OPARNICU UCENJIVALA MAFIJA: Podmetnuli drogu njegovoj ćerki da ne bi postao direktor policije!

Politika -
Kriminalizovani delovi MUP izbacili su Miloša Oparnicu iz trke za prvog čoveka policije pretnjama da će objaviti aferu o njegovom maloletnom detetu

BEOGRAD - Ništa im nije sveto.

Kriminalizovani policijski funkcioneri, čiji je pokušaj da iskonstruišu lažnu priču da je sin premijera Aleksandra Vučića učestvovao u tuči na beogradskom splavu u nameri da iznude njegovu ostavku propao, godinama unazad primenjivali su isti mehanizam. Oproban modelKako Kurir saznaje, na udaru tih šefova policije bio je i Miloš Oparnica, pomoćnik ministra policije za unutrašnju kontrolu, još 2006. godine, kad su osujetili njegovu kandidaturu za direktora policije pretnjama da će objaviti (izmišljene) afere o njegovoj maloletnoj ćerki.- Tada se birao direktor policije, prvi put u njenoj istoriji, i među najozbiljnijim kandidatima za tu funkciju slovio je upravo Miloš Oparnica, tada šef Interpola. Očigledno to korumpiranom delu policijskih struktura nije odgovaralo - priča izvor Kurira.

- Pretili su mu aferom o maloletnoj ćerki. Beskrupulozno su detetu podmetuli foru o posedovanju droge i onda time ucenjivali Oparnicu samo da bi ga izbacili iz igre - kaže naš sagovornik i dodaje da je to ista grupacija koja je godinama unazad sarađivala s uhapšenim narko-bosom Darkom Šarićem i pomagala njegovom kriminalnom klanu.

O tim problemima u MUP govorio je i premijer Aleksandar Vučić, koji je preksinoć izjavio da je deo policije podmetanjima uklanjao konkurenciju. On je naveo primer nekadašnjeg kandidata za direktora policije.Nameštaljke- Video sam na primeru jednog čoveka koji je trebalo da postane direktor policije. Svojevremeno je bio neki kandidat za direktora policije, pristojan čovek inače, i odjednom su njegovoj ćerki, koja je tada imala 17 godina, tobože pronašli drogu. Ubijen je taj čovek i to dete. Dete, naravno, nikada ni cigaretu nije zapalilo, a kamoli drogu koristilo - rekao je Vučić.- Bilo je mnogo takvih slučajeva, a sada je došao neko ko se ne plaši reketa i ucena raznih sumnjivih struktura u vlasti i neko ko neće da naseda na te trikove. Mene baš briga za to - rekao je Vučić i dodao da je na taj slučaj obratio pažnju pošto se zaprepastio kada je uvideo da je „dobar deo policije i sistema“ bio nezadovoljan zbog hapšenja Šarića:Isplivale tajne- Pretpostavili su da će na videlo da isplivaju tajne kome je Šarić davao novac, a nije malo davao. On je već nešto o tome govorio, a moguće je da će da govori i u budućnosti. Naravno, to bi uvek trebalo uzeti sa rezervom i da se vidi šta je tačno, a šta nije. To mora da bude proverljivo.Miloš Oparnica juče nije bio dostupan za komentar.

Osujećena namera pojedinaca u MUP da ucenjuju SLEDI ČISTKA U VRHU POLICIJEPremijer Aleksandar Vučić je rekao da su neki u policiji, povodom incidenta koji mu je predstavljen kao da je učestvovao i njegov sin, pokušali da mu nešto „učine“.- Rekao sam „Stanite, nemojte da mi činite ništa“. Rekli su da smo to završili, a ja da nismo ništa završili, nego da tek sada počinjemo.U nameri da iznude ostavku premijera, visoki funkcioneri MUP su Vučiću preneli lažnu informaciju da je njegov sin Danilo (16) pretukao golmana Vladimira Stojkovića na beogradskom splavu „River“. Pad Vlade je izbegnut jer je otkriveno da je reč o prevari i da Vučićev sin nema veze s incidentom.Ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da je istraga ovog slučaja u toku. Kako je Kurir pisao, predstoji čistka, naročito u vrhu MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track