(FOTO) FADO DIVA POMAŽE SRBIJI: Vučić Marizi poklonio čokoladice, ona njemu potpisala CD za ćerku!
Foto: Tanjug

Gošća Egzita

(FOTO) FADO DIVA POMAŽE SRBIJI: Vučić Marizi poklonio čokoladice, ona njemu potpisala CD za ćerku!

Politika -
Svetski poznata fado diva biće počasna gošća u pesmi koju Slobodan Trkulja i Balkanopolis centar, u okviru EXITAID programa, snimaju u cilju podrške ugroženima od poplava u Srbiji
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa portugalskom fado pevačicom Marizom, koja boravi u Srbiji kao gost EXIT festivala i muzičara Slobodana Trkulje.

"Zahvalan sam Marizi, Slobodanu Trkulji, momcima i devojakama iz Egzita, svima koji pomažu Srbiji u teškim trenucima. Slobodan (Trkulja) je dao ideju da se napravi video klip od pet minuta u kome će učestvovati svetske zvezde koje žele da pomognu Srbiji a planiramo da za par meseci organizujemo veliki koncert na kome bi učestvovala i Mariza. Prihod od koncerta bi bio namenjen otklanjanju štete od poplava", kazao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

On je ocenio da Mariza želi da pomogne Srbiji "strasno i sa toliko emocija" sa koliko izvodi svoje pesme. "Hvala joj na tome, nadam se da će moći da se uveri koliko građani Srbije cene to što ona radi i kako peva", rekao je Vučić.

Portugalska pevačica fado muzike rekla je da za nju boravak u Srbiji u ovom "teškom trenutku" predstavlja "veliku čast". "Hvala predsedniku Vlade, Slobodanu (Trkulji) i svima koji su došli ovde kako bi zajedno širili poruku o pomoći Srbiji", rekla je Mariza.

Premijer je rekao da je uveren da će Mariza moći da vidi koliko građani Srbije cene i vole njen rad i koliko poštuju sve ono što je učinila za našu zemlju, a da je on posebno srećan što je Mariza potpisala CD za njegovu ćerku.

Premijer je na pitanje šta je i da li je nešto uzvratio kao poklon rekao da joj je darovao specijalne ručno rađene srpske čokoladice, knjigu "Amazing Serbia" i DVD sa snimcima posledica poplave.

Svetski poznata fado diva biće počasna gošća u pesmi koju Slobodan Trkulja i Balkanopolis centar, u okviru EXITAID programa, snimaju u cilju podrške ugroženima od poplava u Srbiji, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

U toj pesmi i video spotu učestvovaće mnogobrojne svetske ličnosti koje žele da pomognu Srbiji, a pored Marize, učešće su potvrdili i Metropol orkestar iz Holandije, ruska zvezda Pelageja, Dejvid Rouds gitarista Pitera Gebrijela, kao i mnogi drugi. Pesmu će, uz Trkulju, producirati Marko Milatović i dobitnik Gremi nagrade Čed Blejk.

Autor projekta Slobodan Trkulja zahvalio se svim umetnicima koji su pristali da se upoznaju sa situacijom u Srbiji i doprinesu pruzanju pomoći stanovništvu na poplavljenim područjima. "Pozivu su se odazvali ruska pevačica Pelagija, gitarista Dejvid Rouds, članovi holandskog orkestra Metropol. Hvala i EXIT-u što je podržao projekat i nadam se da ćemo za šest meseci opet biti pred vama kako bi predstavili rezultate kampanje", rekao je Trkulja. Pesma i video spot, koje Slobodan Trkulja i Balkanopolis centar, snimaju u okviru kampanje podrške ugroženima od poplava u Srbiji, biće realizovani kroz EXITAID program.

http://www.youtube.com/watch?v=SU2xGmhoX1M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track