MARIZA: Znam da je Aleksandar Vučić čovek od reči!

Saoseća sa Srbijom

MARIZA: Znam da je Aleksandar Vučić čovek od reči!

Politika -
Zbog poplava moramo nastaviti da šaljemo poziv u pomoć. Ja svakako hoću. Znam da je vaš premijer čovek od reči. Trudi se da uradi ono što je najbolje za svoj narod, rekla je Mariza, koja je sa Slobodanom Trkuljom snimila pesmu za pomoć ugroiženim od poplva

BEOGRAD- Portugalska fado diva Mariza izjavila je da je neophodno održati pažnju međunarodne javnosti kada je reč o poplavama koje u pogodile građane Srbije.

Ona se, kako kaže, složila sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem da je potrebno nastaviti da se priča o tom problemu kako bi ljudi pomogli Srbiji.

"Sada svi mediji izveštavaju o poplavama u Srbiji, ali za tri meseca to će biti bajata vest. Moramo nastaviti da šaljemo poziv u pomoć. Ja svakako hoću. Znam da je vaš premijer čovek od reči. Trudi se da uradi ono što je najbolje za svoj narod," rekla je Mariza.

Čuvena pevačica je danas po dolasku u Beograd obišla prihvatilišta gde je razgovarala sa ljudima u želji da im poruči da je uz njih.

"Bili su to potresni razgovori jer su mi pričali šta su sve izgubili. Zanimalo me je da li su se vratili na posao i da li je deci obezbeđeno da se školuju. U ovom trenutku najvažnije je da skupe snagu i krenu napred. Njihovi osmesi na kraju našeg razgovora dali su mi nadu da će biti tako. Vi ste divan i hrabar narod, čak i kada patite," rekla je ona.

Mariza je danas stigla u Beograd kako bi sa Slobodanom Trkuljom snimila pesmu sa ciljem da pomogne ugroženima u poplavama.

"Pozvao me je da snimimo pesmu. Nisam znala o čemu se radi, jer portugalski mediji nisu odmah izveštavali o poplavama. Tri dana kasnije, vesti su nam bile pune dešavanja o poplavama u Srbiji. Mada mi je turneja u toku, pomerila sam raspored," rekla je fado diva.

U pesmi i spotu učestvovaće svetske zvezde koje žele da pomognu Srbiji, poput Metropol orkestra iz Holandije, Ruskinje Pelegaje, gitariste Dejvida Roudsa.

Čuvenu pevačicu po dolasku u Beograd primio je i premijer Aleksandar Vučić koji je nakon razgovora rekao da joj je izuzetno zahvalan što je imala energiju i volju i želju da obiđe poplavljena područja i u Republici Srpskoj i u Srbijii.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja