Priča o plagijatu udar na Stefanovića i vladu!
Foto: Fonet

Odbor za nauku i obrazovanje

Priča o plagijatu udar na Stefanovića i vladu!

Politika -
Ovo je udar na vladu. Udar na predsednika vlade, na one koji žele da korenito promene stvari u zemlji, kao i u jednoj osetljivoj oblasti kao što su unutrašnji poslovi. Stefanović je krenuo u to i sada ga treba zaustaviti, naveo je poslanik SNS

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je danas na sednici parlamentarnog Odbora za nauku i obrazovanje da je afera s navodnim plagijatom doktorata ministra policije Nebojše Stefanovića zapravo politički udar na ministra i vladu, s ciljem da se zaustave promene u zemlji i, posebno, u policiji.

"Ovo je udar na vladu. Udar na predsednika vlade, na one koji žele da korenito promene stvari u zemlji, kao i u jednoj osetljivoj oblasti kao što su unutrašnji poslovi. Stefanović je krenuo u to i sada ga treba zaustaviti", rekao je Martinović.On je dodao da je sednica zamišljena kao politička tribina DS, na kojoj ministar unutrašnjih poslova treba da predstavlja "džak s peskom u koji treba udarati svom snagom".

Martinović je pitao predsednicu odbora Aleksandru Jerkov, koja je zakazala sednicu, na osnovu čega se na tom parlamentarnom telu obavlja analiza naučnog rada Stefanovića, i upozorio da Jerkov nije poštovala proceduru i pozvala poslanike da usvoje dnevni red.

Prema Martinovićevim rečima, čitava ova sednica ima dve dimenzije pri čemu je, kako je rekao, jedna politička.Kada neko ne može da prihvati da su na izborima dobili oni koji su dobili plebiscitarnu podršku za to da Srbiju promene na bolje onda počinjete sa lažima.

"Šta je ovde laž. Laž su plasirali ljudi koji sebe smatraju ekspertima za društvene nauke i menadžment od kojih su dvojica docenti, a jedan doktorant, a imaju hrabrosti da se bave analizom tuđe doktorske disertacije", rekao je Martinović.

On je rekao da je mnogo gore to što je tekst, koji je objavljen na sajtu Peščanika predstavlja falsfikat i uvredu ne samo za Stefanovića već za akademsku zajednicu u Srbiji i Evropi. Prema njegovim rečima, tekst obiluje nizom netačnih ocena i informacija. On ih je, kaže, prebrojao 12. On je prisutnima pokazao disertaciju Stefanovića koju je uzeo iz biblioteke Megatrenda.

"Ovo je zvanična doktorska disertacija. Takozvani eksperti se ne bave tom zvaničnom disertacijom. Relevantna je samo ona disertacija koja je uzeta iz biblioteke Univerziteta", rekao je on zahtevajući od kamermana da zumiraju neke delove teksta objavljenog na Peščaniku.

"Pre nego što puni političkog besa bacite kamen zbog toga što vaša partija nije osvojila ononliko koliko ste mislili, što mrzite predsednika vlade, što vam se stranka raspada, što i Vojvodina izmiče ispod režima Pajtića, treba prvo da se pozabavite da li ste kompetentni da se bavite analizom disertacije i da zakazujete Odbor u atmosferi koja liči na atmosferu impičmenta američkog predsednika koji je povredio ustav", rekao je Martinović.

On je takođe doveo u pitanje i to na osnovu čega je Jerkov kao magistar evropskih nauka kompetentna da se bavi ovim pitanjem.

"Ne postoje afričke, australijske nauke, pa sumnjam da postoje i evropske. Koji je naučni doprinos kada magistrirate na nečemu što se zove evropske nauke...", rekao je Martinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track