Premijer Vučić u Berlinu uz državne počasti
Foto: Beta

Uoči posete 11. juna

Premijer Vučić u Berlinu uz državne počasti

Politika -
Prilikom susreta će posebno u sedištu pažnje biti teme vezane za bilateralne odnose, kao i privredno političke i evropske teme.Osim toga, diskutovaće se o situaciji u regionu, saopšteno je iz nemačke vlade

BERLIN - Kancelarka Angela Merkel dočekaće 11. juna uz državne počasti, sprskog premijera Aleksandra Vučića u Kancelarskoj službi u Berlinu, a teme razgovora biće bilateralni odnosi, evropske integracije i situacija u regionu, saopštila je danas nemačka vlada.

"Prilikom susreta će posebno u sedištu pažnje biti teme vezane za bilateralne odnose, kao i privredno političke i evropske teme.Osim toga, diskutovaće se o situaciji u regionu", saopštila je danas u Berlinu zamenica portparola nemačke vlade Kristijane Virc.Ona je, takođe, rekla da će Merkelova i Vučić razgovarati i o posledicama poplava, koje su poslednjih nedelja posebno pogodile Srbiju i BiH.I nemačko Ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da će šef diplomatije Frank-Valter Štajnmajer, 11. juna razgovarati sa Vucićem u Berlinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track