KULIRA: General policije Simić posle smene zbrisao na more!
Foto: Dragan Kadić

Hladi glavu na Jadranu

KULIRA: General policije Simić posle smene zbrisao na more!

Politika -
Pošto mu je u petak uručeno rešenje o razrešenju, Dragiša Simić, smenjeni načelnik Uprave saobraćajne policije, spakovao kofere i s društvom otišao u Budvu

BEOGRAD - Dragiša Simić otišao je u Crnu Goru čim je smenjen s mesta načelnika Uprave saobraćajne policije, otkriva Kurir.

Simić je, kako saznajemo, neposredno posle uručenja rešenja o razrešenju spakovao kofere i s društvom skoknuo do Budve.Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije, i Miloš Perović, načelnik Uprave za zaštitu svedoka, smenjeni su u petak na predlog direktora policije Milorada Veljovića, a rešenje je potpisao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.- Očigledno su mislili da su nedodirljivi pošto se videlo da su bili zatečeni i šokirani kad im je saopšteno da su smenjeni. Iznenađenje- Nisu se bunili, pravili scene. Iako neprijatno iznenađeni, mirno su podneli odluku o razrešenju - priča izvor Kurira iz vrha policije i nastavlja:- Simić je ubrzo posle saznanja da više neće biti na čelu saobraćajne policije spakovao kofere i s društvom otišao u Crnu Goru. Možda se o tom putu još ranije dogovorio, a nije isključeno ni da je rešio da skokne do Budve da ohladi glavu zbog svega što ga je snašlo. Otišao je na jedan dan pošto se juče vratio u Beograd kako bi prisustvovao proslavi Dana policije i izbegao govorkanja da je „propao u zemlju“, da izbegava kolege i javna okupljanja.Simić juče nije želeo da govori o (razlozima) smene i kojim poslom je u Crnoj Gori. Samo je kratko rekao: „U romingu sam“ i prekinuo je vezu.Inače, kako saznajemo, obojica smenjenih funkcionera nastaviće rad u MUP.Niži položaji- U dogovoru ministra Stefanovića i direktora policije Veljovića, a na osnovu Zakona o policiji, Simić i Perović biće postavljeni na neke pozicije u ministarstvu koje neće imati veze s upravama koje su dosad vodili i, značajnije, na kojima neće imati pristup podacima. Simić je general i, u skladu sa činom i stručnom spremom, nije isključeno da bude postavljen na neku poziciju savetnika, pomoćnika, koja će više biti protokolarna - navodi naš sagovornik i podseća na slučaj Bratislava Dikića, koji je posle smene s mesta bivšeg komandanta Žandarmerije imenovan za pomoćnika direktora policije. Iako je u prvi mah to shvaćeno kao unapređenje, to je zapravo bilo, kako je objašnjeno, stavljanje pod kontrolu jer, uprkos tako zvučnoj funkciji, nema nikakvu moć.POMOGAO POPLAVLJENE: Obrenovčanin kupio juga i floridu!

Smenili i njega... Miloš Perović
Smenili i njega... Miloš Perović

Nastavak čistkePLJUŠTAĆE SMENESmena policijskih funkcionera Dragiše Simića i Miloša Perovića samo je početak dugo najavljivane reforme policije i čistke kompromitovanih kadrova u MUP.- Sledeće sedmice očekuje se smena još oko pet načelnika uprava u MUP i u policijskim upravama po Srbiji. Međutim, ni tu neće biti kraj - navodi izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track