Knežević: Rekonstrukcija, pa brzi izbori u Vojvodini
Foto: Beta

Glasanje jedino rešenje

Knežević: Rekonstrukcija, pa brzi izbori u Vojvodini

Politika -
Pokrajinski režim oličen u Bojanu Pajtiću izgubio je svaki legitimitet... Nije mi uopšte jasno kakav obraz neko treba da ima pa da sa manje od šest odsto podrške građana grčevito čuva svoju fotelju, rekao je potpredsednik SNS

BEOGRAD - Vojvodinu očekuje prvo rekonstrukcija vlasti, a potom i brzi izbori, izjavio je potpredsednik SNS Goran Knežević, ističući da je apsolutno neminovno da do kraja godine dođe do promene vlasti u Vojvodini.

"Jedino novi izbori mogu potpuno da reše problem. Ali, pošto je to u ovom trenutku neizvodljvo, potrebno je zaustaviti dalje propadanje, doneti nedostajuće akte i napraviti uslove za raspisivanje izbora. Dakle, nužna posledica i međukorak do skorih izbora je rekonstrukcija", rekao je Knežević.

"Pokrajinski režim oličen u Bojanu Pajtiću izgubio je svaki legitimitet i preti da uništi Vojvodinu. Nije mi uopšte jasno kakav obraz neko treba da ima pa da sa manje od šest odsto podrške građana grčevito čuva svoju fotelju", rekao je potpredsednik SNS.

I gradonačelnik Novog Sada i funkcioner naprednjaka Miloše Vučević smatra da bi vlast u Vojvodini mogla da bude prekomponovana već za mesec dana.

"Nakon sednice skupštine u petak, na kojoj se videlo da Bojan Pajtić i DS više nemaju većinu, treba očekivati da će doći do pokušaja prekomponovanja vlasti u Vojvodini", rekao je Vučević. On je dodao da će se, ukoliko stranke koje se zalažu za promenu vlasti u Vojvodini ne postignu dogovor oko zajedničkog delovanja i izbora nove vlade, ići na vanredne pokrajinske izbore.

(Tanjug/Novosti/Naše novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track