DAVUTOGLU KOD VUČIĆA: Poziv Turcima da ulažu u Srbiju
Foto: Tanjug

Šef turske diplomatije u poseti Beogradu

DAVUTOGLU KOD VUČIĆA: Poziv Turcima da ulažu u Srbiju

Politika -
Turski ministar Davutoglu prethodno se sastao sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom turske diplomatije Ahmetom Davutogluom.

Vučić je tom prilikom pozvao turske privrednike da investiraju u Srbiju i zahvalio se vladi i turskom narodu na pomoći u otklanjanju posledica nedavnih poplava u Srbiji. On je naglasio da je brza reakcija Turske dokaz bliskosti i prijateljstva dva naroda.

Ministar Davutoglu je izrazio solidarnost Turske sa narodom Srbije i rekao da Turska raspolaže efikasnim sistemom za reagovanje u vanrednim situacijama i ponudio pomoć u slučaju novih elementarnih nepogoda, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Tokom sastanka dvojica zvaničnika su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske dobri uz neophodnost dodatnog jačanja ekonomske saradnje.U tom smislu, premijer Vučić je pozvao turske privrednike da investiraju u Srbiju nudeći povolje uslove za ulaganja i pogodnosti prilikom zapošljvanja novih radnika.

Pored toga, srpski premijer i turski ministar razgovarali su i o infrastrukturnim projektima, pri čemu je turska strana izrazila interes za učešće u izgradnji koridora 10 i posebno 11, kao i železničke pruge Kragujevac-Bar imajući u vidu da je jedna turska kompanija privatizovala 60 odsto Luke Bar.Na sastanku je bilo reči i o unapređenju regionalne saradnje. Ministar Davutoglu je naglasio da Turska smatra Srbiju strateškim partnerom u očuvanju stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja