Srbi uklanjaju barikade na mostu u Kosovskoj Mitrovici

Akcija na severu Kosmeta

Srbi uklanjaju barikade na mostu u Kosovskoj Mitrovici

Politika -
Barikade su skoro tri godine simbolično predstavljale otpor Srba kosovskim institucijama

KOSOVSKA MITROVICA - Večeras nešto posle jedan sat posle ponoći počelo je uklanjanje barikade sa glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici.

Barikade uklanjaju građani uz pomoć kamiona i teške mehanizacije.

Kako javlja Tanjugv dopisnik sa lica mesta, prisutno je više teretnih kamiona sa srpskim registarskim tablicama i dva bagera koji raščišćavaju barikade.

Prisutni su u neposrednoj blizini pripadnici Kfora i kosovske policije, koji posmatraju akAciju.

Desetak građana i ljudi iz obližnjih zgrada posmatraju uklanjanje barikade koja je skoro tri godine simbolično predstavljala otpor Srba kosovskim institucijama.

Par kontejnera koji su se nalazili ispred barikade koja se nalazi na severnoj strani ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici uklonjeni su prethodno u utorak popodne.

Kontejneri su utovareni na kamion i odvezeni, a njihovo uklanjanje pratili su vojnici Kfora, pripadnici Kosovske policije i Civilne zaštite koji su bili u neposrednoj blizini.

Barikada postavljena na severnoj strani mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici jedna je od najvećih koja je podignuta u ovom delu Kosova tokom 2011. godine, kada su se Srbi postavljanjem barikada i blokadom puteva usprotivili prisustvu kosovskih institucija na severu Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track