Samardžić predložen za novog lidera DSS

Kosovski odbor

Samardžić predložen za novog lidera DSS

Politika -
Aleksandar Popović rekao je danas na konferenciji za novinare da će se novi predsednik stranke birati u oktobru i da se to neće pretvoriti u medijski spektakal kao kod drugih stranka

BEOGRAD - Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije za Kosovo i Metohiju predložio je Slobodana Samardžića za novog predsednika DSS, koja namerava da stvori "front protiv evrofanatizma vlasti".

Zamenik predsdnika DSS Aleksandar Popović rekao je danas na konferenciji za novinare da će se novi predsednik stranke birati u oktobru i "da se to neće pretvoriti u medijski spektakal kao kod drugih stranka"."Okupili smo se oko jedne poltike koja je za nas najvažnija ...pitanje lidera je u odnosu na poltiku koju DSS sprovodi drugorazredno pitanje", rekao je Popović.

On je potvrdio da je Samardžića predložio funkcioner DSS sa KIM Marko Jakšić, u ime clanova stranke sa KIM, objasnivši da opštinski odbori predlažu kanidadate za strančke funkcije. Uz oštre kritike Vlade Srbije i stranaka koje je čini zbog "ekonomskog propadanja i unistavanja nacionalnih interesa", Popović je pozvao pojedince i nevladine organizacije da se priruže DS S u stavranju "fronta protiv evrofanatiama".

"Vreme je za Srbiju koja će se brinuti za sebe a ne za interese EU", rekao je on dodavši da i uklanjem barikade na mostu između severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice pokazuju da vlast u Beogradu nastavlja sa "poltikom stalnog popuštanja" zbog EU.

Popović je ponovio i da se DSS zalaže da se država Srbija "na svaki miran i poltički način" bori za svoje prisustvo na KIM" kao i za poštovanje Ustava Srbije i rerzolucije UN 1244. DSS se protiv i najavljenoj privatizaciji EPS-a i Telekoma, rekao je on kritikujući vlast zbog otvaranja niza afera, na koje nema odgovora dok istovremeno spoljni dug i budžetski defici rastu. Dugogodišnji predsednik DSS Vojislav Koštunica podneo je ostavku pošto na majskim izborima DS S nije ušla u republički parlament.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track