CENZURA: Kurir zabranjen na RTV Pink!

Ko stoji iza ove neviđene medijske direktive

CENZURA: Kurir zabranjen na RTV Pink!

Politika -
Iako najtiražniji, naš list nedelju dana izuzet iz prelistavanja štampe u Jutarnjem programu na „ružičastoj televiziji“

BEOGRAD - Nezapamćen pritisak.Dnevni list Kurir, kao najtiražniji list u zemlji već nedelju dana izuzet je iz prelistavanja štampe u okviru Jutarnjeg programa na TV Pink.I dok od PR ružičaste televizije Darka Popovića danima bezuspešno pokušavamo da dobijemo odgovor na pitanje čijom odlukom je došlo do ove brutalne cenzure, TV Pink je otišao korak dalje i u Jutarnji program dovodi sagovornike koji bez ikakvih dokaza blate Kurir!AnonimusTako je juče u prelistavanju štampe gost bio Ištvan Kaić, saradnik Instituta za javnu politiku, čiji je osnivač Vladimir Beba Popović, a koji je, bez ikakvih dokaza i krajnje neuverljivo blatio Kurir.Do juče gotovo medijski anoniman filozof Ištvan Kaić, koji je ujedno i saradnik Bebinog Instituta za javnu politiku u Podgorici, juče je sebi dao za pravo da komentariše medijske slobode u Srbiji. Nakon što je u Politici imao autorski tekst o cenzuri u medijima, u Jutarnjem programu televizije Pink komentarisao je i navodnu povezanost medija i policije. U tom kontekstu izneo je niz neistina o pisanju Kurira. On je, između ostalog, optužio naš list da smo smenjenom generalu Rodoljubu Miloviću davali prostor za stvaranje afera koje su štetile Vladi.Vrzino kolo- Rodoljub Milović je s premijerom Vučićem pokušao da radi ono što je Jovica Stanišić radio sa Đinđićem, a to je da ga putem medija stalno obaveštava da je u opasnosti. Zbog toga su informacije iz istraga redovno curile u Kurir. Milović je te lažne informacije namerno plasirao iz sopstvenih interesa, a ne da bi pomogao Vladi i premijeru. Naprotiv, on je želeo suprotno, a Kurir mu je služio za manipulaciju. Zbog toga je izgledalo da je on blizak Vladi. Sad kad je Milović pao, nema takvih informacija, a ni manipulacija - rekao je Kaić.

Darko Popović
Darko Popović

ZanemeliNA PINKU ĆUTENi Darko Popović ni Srđan Predojević juče nisu odgovarali na pozive Kurira, kao ni na SMS s konkretnim pitanjem zašto nema dnevnog lista Kurir u okviru prelistavanja u Jutarnjem programu.

ASOCIJACIJA MEDIJA Digli glas zbog udara na našu kuću UGROŽAVANJE SLOBODE MEDIJAUpravni odbor Asocijacije medija najoštrije protestuje zbog višednevnih hakerskih napada na portal dnevnog lista Kurir, koji predstavljaju organizovano i tendenciozno ugrožavanje prava na informisanje.Prema rečima predstavnika izdavačke kuće „Adrija medija Srbija“, u pitanju nije običan hakerski napad, već mnogo naprednije, sofisticirano i nekontrolisano ometanje rada sajta Kurira:- Ovakvo ugrožavanje prava na rad, prema stavu Upravnog odbora Asocijacije medije, ima nesagledive posledice po poslovanje izdavačke kuće „Adrija medija Srbija“ i predstavlja nov primer ugrožavanja slobode medija. Asocijacija medija insistira da ovaj slučaj bude što pre rasvetljen i zadržava pravo da, u suprotnom, o svemu obavesti Evropsku asocijaciju novinskih izdavača, čiji je član.Upravni odbor Asocijacije medija ukazuje na neophodnost da zaštita sadržaja onlajn izdanja na odgovarajući način bude regulisana izmenama postojećih i donošenjem novih zakona i podzakonskih akata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track