PAKT: Cane Bebi dao stan za Institut
Foto: Tanjug Nenad Milošević, Zorana Jevtić

Kontroverzni biznismen i medijski mag

PAKT: Cane Bebi dao stan za Institut

Politika -
Popović otvorio kancelariju u apartmanu od čak 164 kvadrata, koji je u vlasništvu Stanka Subotića. Nekretnina je trenutno pod hipotekom

BEOGRAD - Institut za javnu politiku, čiji je osnivač i direktor Vladimir Beba Popović, nalazi se u stanu Stanka Caneta Subotića, kontroverznog biznismena optuženog da je organizovao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete tokom devedesetih godina!

Popovićev institut, kancelarija u Beogradu, nalazi se u Ulici kneza Miloša 68, u stanu br. 5, a uvidom u katastar Subotić u ovoj zgradi ima četiri stana, uključujući i navedeni.I stanari zgrade u Kneza Miloša broj 68 kažu da se Institut nalazi u stanu čiji je vlasnik Stanko Cane Subotić.

Kancelarija u Beogradu: Sedište u ulici Kneza Miloša
Kancelarija u Beogradu: Sedište u ulici Kneza Miloša

Vlasništvo- Cane Subotić u ovoj zgradi ima četiri stana, a u najvećem od njih nalazi se Institut za javnu politiku. To je stan broj pet u prizemlju, koji je veličine 164 kvadratna metra. Ostala tri stana nešto su manja, između 30 i 80 kvadrata. Stanari zgrade poseduju dokumenta na kojima jasno piše šta je u čijem vlasništvu - priča za Kurir jedan od stanara zgrade.Kako je navedeno u katastru, Subotić pored ovog, poseduje i stan broj 1, čija kvadratura nije navedena, stanove broj 10 od 77 kvadrata i 10A od 83 kvadrata, a sve nekretnine su kupljene hipotekarnim kreditom 2008. godine.Međutim, od četiri stana na ovoj adresi, Subotiću je sud čak tri, uključujući i onaj u kojem je Popovićev Institut za javnu politiku, stavio pod zabranu otuđenja ili opterećenja dok se ne završi suđenje!

GarancijaPrema rečima Rodoslava Tadića, Subotićevog advokata, njegov klijent ne može da proda te stanove ili da ih položi kao hipoteku dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv njega, ali može da ih izdaje. Po kojoj ceni Popović rentira 164 kvadrata u strogom centru od Subotića, te da li uopšte plaća mesečnu nadoknadu, to nismo uspeli da saznamo jer su nam iz Instituta poručili da ne daju izjave za Kurir.I dok je Aleksandar Tijanić svojevremeno tvrdio da je Vladimir Beba Popović ključni medijski savetnik Stanka Stubotića: „On stoji iza svake Canetove reči, garderobe, košulje, kravate, fotografije, intervjua, izbora jela i pića“, Ratko Knežević, nekadašnji prijatelj Mila Đukanovića, otišao je korak dalje, pa je tako 2009. godine rekao da je Popović svojevremeno u Beogradu dočekao Canetov avion sa pet miliona evra keša!Podsetimo, Stanko Subotić je sedam godina bio u bekstvu, od pokretanja istrage za šverc cigareta u Srbiji 2006. godine.

Završna rečTRAŽE OSAM GODINA ROBIJETužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je Specijalnom sudu u Beogradu da biznismena Stanka Subotića Caneta osudi na osam godina zatvora zbog organizovanja šverca cigareta u Srbiju devedesetih, a za njegove saradnike kaznu od dve do šest godina zatvora.Odbrana Subotića, koji je ukinutom pravostepenom presudom bio osuđen na šest godina zatvora, predložila je sudu da mu izrekne oslobađajuću presudu jer nema dokaza da je počinio krivično delo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track