Najnovije vesti

Haški sud: Šešelj nam još nije odgovorio
Foto: AP Photo

Istekao rok

Haški sud: Šešelj nam još nije odgovorio

Politika
U tom sudu podsećaju da u odluci stoji da optuženi imao tri dana da odgovori kad dobije prevod na srpski jezik, a taj prevod je izdat u petak

HAG - Haški tribunal nije dobio odgovor Šešelja u vezi sa odlukom sudskog veća da se u roku od tri dana izjasni da li će poštovati uslove za privremeno oslobađanje.

"Do ovog momenta nismo dobili obaveštenje da je podneo odgovor", rečeno je u Tribunalu.

U tom sudu podsećaju da "u odluci stoji da optuženi imao tri dana da odgovori kad dobije prevod na srpski jezik", a kako navode, "taj prevod je izdat u petak". Na pitanje da li će sud razmatrati Šešeljev odgovor ukoliko stigne posle ovog roka, za sada u Tribunalu nemaju odgovor. "Ne možemo to sad da komentarišemo", kažu u Tribunalu.

Haški tribunal je 4. jula dao rok lideru radikala da se izjasni da li će poštovati uslove za privremeno oslobađanje. Glavni uslov je da bude pod nadzorom srpskih vlasti od trenutka oslobađanja pa sve do povratka u Hag, zatim da poštuje uslove kućnog pritvora tokom čitavog trajanja privremene slobode.

Šešelj bi trebalo da pristane i da preda pasoš srpskim vlastima, kao i da ne bude ni u kakvom kontaktu sa žrtvama i svedocima i da ne pokušava da na njih utiče ni na koji način. Jedan od uslova je i da Šešelj ne ometa proceduru niti tok pravde i da o svom slučaju razgovara samo sa članovima svog pravnog tima.

Prema zahtevu Tribunala, Šešelj će, takođe, morati da se striktno povinuje svakom zahtevu srpskih vlasti kako bi im omogućio da poštuju obaveze koje im nameće odluka o privremenom oslobađanju.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...