Vučević: Uz pokrajinske izbore raspisati i gradske
Foto: Nemanja Pančić

Vučević: Uz pokrajinske izbore raspisati i gradske

Politika -
U ovom trenutku najrealnije i najsvrsishodnije da prvo bude obavljena rekonstrukcija vlasti u Vojvodini, kako prevremenim izborima ne bi bili zaustavljani započeti reformski procesi, kaže Vučević

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora SNS Miloš Vučević izjavio je danas da bi prevremeni pokrajinski izbori bili najbolje rešenje za političku situaciju u Vojvodini i založio se za istovremeno održavanje novosadskih gradskih izbora.

Vučević je ocenio da je u ovom trenutku najrealnije i najsvrsishodnije da prvo bude obavljena rekonstrukcija vlasti u Vojvodini, kako prevremenim izborima ne bi bili zaustavljani započeti reformski procesi.

Ističući da je stanje u Pokrajini “poprilično haotično” i “mnogo gore nego što se prikazuje”, Vučević je ocenio da je saradnja između Pokrajine i Grada Novog Sada nedovoljna i nepotpuna.

On je dodao da bi, zbog stalnih tenzija između ta dva nivoa vlasti, istovremeni izbori bili možda i najpravičnije rešenje.

“Mislim da je prirodno da Novi Sad ide uz Vojvodinu kada govorimo o izborima, kao što su izbori u Beogradu raspisani kad i republički”, naveo je Vučević.

Novosadski gradonačelnik i funkcioner SNS je napomenuo da u tom pogledu “zavisimo od političke realnosti” i dodao da je opšti utisak da “u ovom trenutku nije dobro da se ide na izbore, zbog nekih drugih razloga, da se ne zaustavljaju započete reforme, da ne staju neki ciklusi koji treba da funkcionišu”.

Vučević smatra da, u krajnjem slučaju, ne postoji volja većine političkih partnera da se ide na izbore.

“Ni deo javnosti to ne podržava, pa SNS, prihvatajući realnost da za građane nije najcelishodnije da se ide na izbore, traži neku poziciju u pogledu rekonstrukcije i stvaranja nove većine, što je legitimno da se pokušava u Pokrajini”, rekao je on. Vučević je, s tim u vezi, napomenuo da misli da je realnija mogućnost da izbora bude u toku iduće ili početkom 2016. godine, ali je dodao da u Pokrajini “situacija se menja iz dana u dan, pa ćemo u septembru saznati mnogo više”.

(Tanjug/Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track