MIP: Skrining za svih 35 poglavlja do marta 2015.
Foto: Beta

Harmonizacija prava

MIP: Skrining za svih 35 poglavlja do marta 2015.

Politika -
Predstavnici Evropske komisije ističu da su zadovoljni dosadašnjim tokom procesa analize harmonizacije našeg i evropskog zakonodavstva

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da se očekuje da do marta 2015. godine bude okončan proces skrininga - analize usklađenosti srpskog zakonodavstva sa evropskim u svih 35 pregovaračkih poglavlja u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Eksplanatorni skrining za poglavlje 31, koje se odnosi na spoljnu, bezbednosnu i odbrambenu politiku, juče je održan u Briselu čime je otvoren proces analitičkog pregleda zakonodavstva u toj oblasti, navodi se u saopštenju.Nosilac aktivnosti je Ministarstvo spoljnih poslova, čiji su predstavnici, zajedno sa predstavnicima drugih institucija naše zemlje učestvovali na skriningu.

Sastanku su, pored predstavnika Evropske komisije i Spoljnopolitičke službe EU, prisustvovali i predstavnici 20 država članica EU. "Nakon uspešnog završetka skrininga za poglavlje 31, Srbija je do sada započela pretres i analitički pregled zakonodavstva za ukupno 21 poglavlje", stoji u saopštenju.

Kako je navedeno, očekuje se da do marta 2015. godine bude okončana analiza usklađenosti srpskog zakonodavstva sa evropskim u svih 35 poglavlja. "Predstavnici Evropske komisije ističu da su zadovoljni dosadašnjim tokom procesa analize harmonizacije našeg i evropskog zakonodavstva, ocenjujući da je srpska administracija pokazala visok nivo spremnosti i posvećenosti procesu evropske integracije i reformama", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track