SMENE: Srbijagas bez Bajatovića, Obradović višak u EPS?
Foto: Dado Đilas

Vučić kreće u čistku nesposobnih kadrova

SMENE: Srbijagas bez Bajatovića, Obradović višak u EPS?

Politika -
Na sednici Predsedništva naprednjaka premijer poručio da više neće da trpi mangupe u JP

BEOGRAD - Sudeći po najavi premijera Aleksandra Vučića, partijskim kadrovima u javnim preduzećima je odzvonilo i od sada će velike sisteme voditi stručni ljudi.- Meni ne treba nijedan čovek iz SNS koji je u javnim preduzećima. Veliki zadatak je od Srbije napraviti normalnu zemlju - naglasio je premijer. Iako nije navodio imena, kako saznajemo, crvene kartone i udaljavanje iz fotelje direktora u prvom talasu dobiće pet direktora!Loši rezultati- Već mnogo žutih kartona u svom poslovanju imaju direktor „Železnica Srbije“ Dragoljub Simonović, Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Milan Živanović, „Srbijagasa“ Dušan Bajatović, „Koridora“ Dmitar Đurović i EPS Aleksandar Obradović. Nisu sigurne fotelje ni drugih direktora jer zbog reforme javnog sektora namerava da umesto partijskih dovede stručne ljude. Vučić je još početkom godine najavio da će doći do kadrovskih čistki nesposobnih direktora, uključujući naprednjačke kadrove. Izbori su, međutim, sve to blokirali, a nakon toga i poplave. Međutim, na poslednjoj sednici Predsedništva lider naprednjaka je rekao da više neće da trpi mangupe - kaže izvor Kurira i dodaje da su Simonovića iz „Železnica“ i premijer, ali i drugi funkcioneri iz vrha SNS u više navrata upozoravali da njegovi potezi bacaju senku na ugled stranke, posebno preskupi ručkovi, putovanja u inostranstvo i nepotizam u upravljanju „Železnicama“.ĆutoloziNiko od sadašnjih direktora javnih preduzeća nije bio raspoložen za izjave. Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je Vučić još pre izbora najavio da će u javnom sektoru umesto partijskih sedeti stručni ljudi. - Premijer je procenio da je sada pravi trenutak da se bar neki partijski ljudi zamene stručnjacima u javnom sektoru. Ići će fazno u realizaciju tog cilja jer bi, ako bi se rez napravio naglo, bilo velikog otpora i u samoj partiji.

Nisu se pokazaliOVI DIREKTORI LETE- EPS - Aleksandar Obradović- Srbijagas - Dušan Bajatović- Železnice Srbije - Dragoljub Simonović- Koridori Srbije - Dmitar Đurović

Poruka premijeraNEĆEMO ODUSTATI, AKCIJA ODMAHPremijer Aleksandar Vučić poručio je da se Vlada na čijem je čelu neće plašiti niti odustati, da je reč o „nasušnoj potrebi zemlje da bar proba da se promeni“. On je naglasio da je rad jedini način da nam bude bolje i da rad mora da bude naš poslednji eksperiment i poslednji pokušaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track