Vučić: Mirno rešenje za krizu na Bliskom istoku
Foto: Tanjug

Sastanku sa ambasadorima više arapskih zemalja

Vučić: Mirno rešenje za krizu na Bliskom istoku

Politika -
Srpski premijer je pozvao obe strane na hitan prekid vatre, nastavak dijaloga i uspostavljanje mira u najkraćem roku

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa ambasadorima više arapskih zemalja rekao je da je uveren da će se bliskoistočna kriza okončati mirnim putem, kao i da će međunarodna zajednica imati snage da spreči humanitarnu katastrofu u oblasti Gaze.

Premijer Vučić je pozvao obe strane na hitan prekid vatre, nastavak dijaloga i uspostavljanje mira na ovoj teritoriji u najkraćem roku.

Vučić je primio ambasadore Alžira, Egipta, Iraka, Libana, Maroka i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i otpravnika poslova Palestine, sa kojima je razgovarao o odnosima Republike Srbije i arapskih zemalja.

Tokom susreta potvrđen je najviši stepen istorijskih, kulturnih i tradicionalnih prijateljskih odnosa, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Tema razgovora bilo je i unapređenje ekonomskih odnosa i investicija arapskih zemalja u Srbiju, kao i angažovanje naših kompanija u realiziciji projekata u ovim zemljama.

Ambasadori arapskih zemalja, predvođeni ambasadorom Alžira Abdelkaderom Mesduom, upoznali su premijera Vučića sa svojim viđenjem teške situacije u pojasu Gaze najžešće osudivši, kako su rekli, agresiju Izraela na tu teritoriju, kao i ubijanje hiljade nedužnih civila.

Vučić je naglasio značaj poštovanja svih međunarodnih rezolucija i konvencija Ujedinjenih nacija koje se odnose na zaštitu civilnog stanovništva.

Srbija se nada da će inicijativa Ujedinjenih nacija za mirno rešenje krize uroditi plodom, navedeno je u saopštenju.

Tanjug

1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track