VUČIĆ NA SEDNICI GLAVNOG ODBORA: Nijedan član SNS ne sme da ima više plaćenih funkcija!

Odluka

VUČIĆ NA SEDNICI GLAVNOG ODBORA: Nijedan član SNS ne sme da ima više plaćenih funkcija!

Politika -
Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) odlučio je da nijedan član te partije ne može imati dve ili više plaćenih funkcija. Naprednjaci imaju rok do 15. septembra da daju ostavke na sve osim jedne od funkcija
1 / 5

POŽAREVAC - Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je danas na sednici Glavnog odbora stranke da je Srbija prioritet za SNS i da za one koji to ne shvataju - nema i neće biti mesta u stranci.

Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) odlučio je da nijedan član te partije ne može imati dve ili više plaćenih funkcija. Naprednjaci imaju rok do 15. septembra da daju ostavke na sve osim jedne od funkcija, receno je novinarima nakon tročasovne sednice GO SNS u Požarevcu. Nakon sednice Glavnog odbora, počela je sednica Predsedništva stranke.

Prethodno Vučić je članovima GO rekao da zbog ogromnih problema u državi ne može da se posveti stranci koliko je potrebno, i pozvao i njih i sve članove SNS na maksimalnu odgovornost i posvećenost interesima države.

Vučić je istovremeno rekao da, ukoliko stranka na narednim izborima ne dobije poverenje građana, on više neće biti njen predsednik.

Ukoliko se, međutim, bude pokazalo da su rezultati postignuti i da narod to podržava, onda neće biti razloga da se menja predsednik, rekao je lider SNS.

"Nemam ni vremena, ni snage da se bavim nekim stranačkim pitanjima... Toliko sam opsednut i ophrvan problemima u državi da prosto nemam mogućnosti da se posvetim rešavanju stranačkih problema", kazao je Vučić i podsetio da je do sada dosta toga učinjeno, i da su doneti novi, važni zakoni koji predstavljaju temelj za promene u Srbiji koje je, kako je rekao, pozdravio ceo svet.

Ali, zemlja je, kazao je, u ovakvom stanju zahvaljujući neodgovonrosti onih koji su se zaduživali i pokušavali da zarade glasove tako što su prodavali budućnost naše dece.

Lider naprednjaka, međutim, nije zadovoljan time što još nije došlo do promene svesti i time što to, kako je rekao, naprednjaci nisu uspeli da to promene ni u sopstvenim redovima.

On je naveo da mu je poznato kako se i šta radi u lokalnim samoupravama i da se niko ne iznenadi kada se za one koji su se ogrešili o moral ili zakon otvori pitanje partijske ili krivične odgovornosti.

Prema njegovim rečima, članstvo SNS u Kovinu isključeno je iz stranke, jer ništa nisu uradili, a stranci ne treba tih dvadesetak ljudi bez ikakvog rezultata.

Kao pozitivan primer rada lokalne samouprave i kako treba da se radi, Vučić je apostrofirao Beograd za koji je rekao da je njegova uprava "prekinula sa ćerdanjem" državnih para.

Vučić je kazao da su se mnogi pozivali na njega kao i na predsednika države da im neko nešto učini i na taj način obmanjivali druge.

"Nikada niko nije dobio zeleno svetlo od mene da mu bilo ko nešto učini", rekao je Vučić i dodao da to važi i za njega i za predsednika Tomislava Nikolića.

On je primetio da su se u SNS mnogi učlanili imajući na umu mogućnost da ostvare sopstvene lukrativne ciljeve, a ne da nešto učine u interesu države.

I dalje se misli da je država krava muzara i da od nje može da se uzima, bez svesti da u suštini tako uzimamo sami od sebe.

Niko u svojoj kući ne ispisuje zidove grafitima, i tako kako se odnosimo prema svom, tako treba da se ponašamo i prema tuđem, a posebno prema državnom, rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track