Gojković: Glasanje o ministru privrede iduće nedelje
Foto: Fonet

Skupština Srbije

Gojković: Glasanje o ministru privrede iduće nedelje

Politika -
Vlada je obećala da ćemo dobiti u septembru rebalans budžeta. Očekujem da će to biti između 15. i 20. septembra, kaže predsednica parlamenta

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da očekuje da novi ministar privrede Željko Sertić bude izabran sledeće sedmice na sednici parlamenta i izrazila nadu da će poslanici polovinom meseca raspravljati o rebalansu budžeta.

"Premijer (Aleksandar Vučić) je 19. avgusta podneo predlog za izbor ministra privrede (Željka) Sertića, a usaglašavamo termine predsednika i prvog potpredsednika vlade koji su jedini koji mogu da predstavljaju vladu u Skupštini prilikom predlaganja ministara. Očekujem da zbog njihovih međunarodnih obaveza to bude sigurno jedna od sednica iduće nedelje", rekla je Gojkovićeva.

Na pitanje kada očekuje da će biti sednica na kojoj će poslanici raspravljati o rebalansu budžeta, Gojkovićeva je rekla da to zavisi od vlade.

"Vlada je obećala da ćemo dobiti u septembru rebalans budžeta. Očekujem da će to biti između 15. i 20. septembra. Parlament je spreman da prati dinamiku rada vlade", istakla je Gojković dodajući da se s tim u vezi očekuje i poslanici naredne nedelje raspravljaju o zakonu o visokom obrazovanju.

Takođe, kako je dodala, sledeće nedelje na jednoj od sednica moglo bi da bude reči i o zakonu iz resora ministarke Kori Udovički koji odnosi na položaj državnih službenika i uređivanje njihovih plata. Kaže i da se Srbija nalazi na dobrom putu, putu reformi.

"Zacrtani su dobri ciljevi da se čitava država reformiše i politički ekonomoski i to zahteva određenu dinamiku parlamenta i vlade. Mi pratimo dobro dinamiku vlade. Mislim da i to nije dobovljno brzo, koliko je dugo i sporo uništavana ova država i sprečavana da krene reformskim putem", zaključila je Gojković.Na pitanje čemu žurba i zbog čega će parlament raditi i tokom vikenda, Gojković kaže da žurbe nema, ali da se od zemlje koja je na putu da postane članica EU očekuje takva dinamika.

Skupština Srbije počeće danas osmo vanredno zasedanje, a na dnevnom redu su predlozi zakona o prometu nepokretnosti i o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa, kao i izmene Zakona o sudskim taksama i Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track