STEFANOVIĆ POTVRDIO: Novi načelnik PU Novi Sad je dosadašnji šef policijske stanice na Vračaru
Foto: Marina Lopičić

Ministar unutrašnjih poslova

STEFANOVIĆ POTVRDIO: Novi načelnik PU Novi Sad je dosadašnji šef policijske stanice na Vračaru

Politika -
Stefanović je rekao da će Radaković biti načelnik od šeset do 12 meseci u zavisnosti od toga koliko će mu biti potrebno da reši neke goruće probleme.

Novi načelnik Policijske uprave u Novom Sadu je Siniša Radaković, dosadašnji šef policijske stanice na beogradskom Vračaru, potvrdio je danas ministar policije Nebojša Stefanović.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Novi Sad rekao da će Radaković biti načelnik u "tranzicionom periodu", odnosno od šeset do 12 meseci u zavisnosti od toga koliko će mu biti potrebno da reši neke goruće probleme. On je dodao da će nakon toga za načelnika biti postavljen neko iz Novog Sada.

Stefanović je odbacio kritike da novi načelnik ne poznaje situaciju u Novom Sadu i naveo da je reč o iskusnom policijacu koji je u policiji od 1982. i koji je, između ostalog, bio načelnik Uprave za suzbijanje kriminaliteta u Novom Beogradu.

"Ljudi ne treba da gledaju odakle je ko. Zadatak novog načelnika je da postigne da građani Novog Sada osete promene na bolje. Neće biti zaštićenih i svako ko se bude bavio kriminalom biće uhapšen", poručio je Stefanović.

Povodom medijskih spekulacija da će biti smenjeni i načelnici policijskih uprava u nekim drugim gradovima u Srbiji, Stefanović je rekao da "u narednih sedam dana" neće biti smena. Na pitanje kako komentariše inicijative pojedinih stranaka da se osnuje policijska uprava za Vojvodinu, on je kazao da ministartsvo nije razmatralo takve predloge jer ih do sada niko zvanično nije argumentovao.

Ministar je objasnio da će policija svakako pretrpeti organizacione izmene ali je njena teritorijlana organizacija vezana za opštine i gradove. Stefanović je obećao da će uskoro proraditi i policijska stanica na Novom naselju, delu Novog Sada u kojem je najveća stopa kriminaliteta. Novi načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Siniša Radaković rekao je da mu je cilj da novosadska policija radi još bolje, brže i efikasnije i dodao da je danas prvi put u zgradi policijske uprave Novi Sad i da će se u narednim danima bolje upoznati sa situaicjom.

Nebojša Stefanović je rekao da će dosadašnji načelnik novosadske policije Stevan Krstić biti raspoređen na drugu dužnost, ali nije naveo koju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja