11 TAČAKA DNEVNOG REDA: Prva sednica jesenjeg zasedanja počinje u sredu
Foto: Fonet/ Nenad đorđević

Potvrđivanje više međunarodnih sporazuma

11 TAČAKA DNEVNOG REDA: Prva sednica jesenjeg zasedanja počinje u sredu

Politika -
Na dnevnom redu biće Predlog zakona o izmenama Zakona o javnoj svojini i Predlog zakona o izmeni Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koje je podnela Vlada Srbije

BEOGRAD - Predsednica Supštine Srbije Maja Gojković sazvala je prvu sednicu redovnog zasedanja za sredu, 1. oktobra, sa 11 tačaka dnevnog reda, među kojima je i Predlog zakona o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme, saopšteno je danas iz parlamenta.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o izmenama Zakona o javnoj svojini i Predlog zakona o izmeni Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koje je podnela Vlada Srbije. Među predloženim tačkama je i potvrđivanje više međunarodnih sporazuma, kao što su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Drugi Projekat razvoja zdravstva Srbije) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Moldavije o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima.

Raspravljaće se i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Alžir o uzajamnoj razmeni i zaštiti tajnih podataka u oblasti odbrane. Pred posalnicima je i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada broj 94 o radnim klauzulama javnih ugovora, Predlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije, sa jedne strane i Evropskih zajednica i njihovih država članica, sa druge strane, kojim se uzima u obzir pristupanje Hrvatske Evropskoj uniji.

Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije o veterinarskoj saradnji. Na prvoj redovnoj sednici razmatraće se i Predlog odluke o dopuni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora skupštine, koji je podnela Poslanička grupa Demokratska stranka.Sednica je zakazana za 10 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja