Najnovije vesti

Dačić: Srbija ne menja spoljnu politiku
Foto: Dado đilas

Nastavak dijaloga sa Prištinom

Dačić: Srbija ne menja spoljnu politiku

Politika
Mi ne krijemo da je naš nacionalni prioritet članstvo u EU i da to želimo što pre, kazao je Dačić novinarima u Staroj Pazovi i dodao da Srbiju čcekuju strukturne reforme i nastavak dijaloga s Prištinom

STARA PAZOVA - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da Srbija neće menjati spoljnu politiku, niti principe, već će brinuti o ekonomskim i državnim interesima.

 

"Mi ne krijemo da je naš nacionalni prioritet članstvo u EU i da to želimo što pre", kazao je Dačić novinarima u Staroj Pazovi i dodao da Srbiju čcekuju strukturne reforme i nastavak dijaloga s Prištinom. Dačić je ukazao da je za Srbiju važno i očuvanje dobrih odnosa "s tradicionalnim prijateljima".

 

"Obaveza Srbije da u potpunosti usaglasi svoju spoljnu politiku sa politikom EU očekuje se tek na kraju, a ne na početku pregovora" o prijemu u EU, rekao je ministar. Poručio je da je lako zemljama koje su već članice EU jer ako one uvedu sankcije Rusiji ili Rusija njima, EU im nadokanđuje tu štetu. A "Ko će nama da nadoknadi štetu?", upitao je Dačić.

 

Naveo je da je nedavno imao izuzetno dobre razgovore s predstavnicima i Rusije i Ukrajine i da se niko iz te dve države nije naljutio na Srbiju zbog njenih stavova.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...