Nastavak sednice Skupštine Kosova 9. oktobra
Foto: AP

Pismo koalicije DSK-ABK-IK i Samopredelenje

Nastavak sednice Skupštine Kosova 9. oktobra

Politika -
Na dnevnom redu trebalo bi da bude izbor predsednika i potpredsednika kosovskog parlamenta

PRIŠTINA - Koalicioni blok DSK-ABK-IK i Samopredelenje uputili su u četvrtak pismo sa 63 poslanička potpisa predsedavajućoj kosovskog parlamenta Fljori Brovini i predsednici Kosova Atifeti Jahjagi sa zahtevom da nastavak sednice skupstine bude održan 9. oktobra, prenose prištinski mediji.

U pismu se navodi da je cilj te inicijative konstituisanje kosovskog parlamenta i svih institucija.

Kako prenose mediji u Prištini, sednica treba da bude zakazana u četvrtak, 9. oktobra u 10 časova i da na dnevnom redu bude izbor predsednika i potpredsednika kosovskog parlamenta, navedeno je u pismu.

U tom pismu se podseća da po pravilniku o radu kosovskog parlamenta, 40 poslanika ima pravo da zatraži sazivanje vanredne sednice parlamenta.

Predsedavajuća kosovskog parlamenta Fljora Brovina obavestila je juče Sekreterijat skupštine da je nastavak konstitutivne sednice na kojoj je trebalo da bude izabran predsednik parlamenta odložen na neodređeno vreme.

Sednica kosovske skupštine trebalo je da bude održana danas, a na iznenađene svih, odložena je na neodređeno vreme, javili su prištinski mediji.

Jahjaga je pozvala sve političke lidere na Kosovu da ubrzaju pronalaženje rešenja povodom formiranja institucija, posle odlaganja sednice parlamenta, javljaju prištinski mediji.

Kako je saopštio kabinet predsednice, Jahjaga uvažava nezavisnost skupštine, ali se distancira od odluke predsedavajuće parlamenta Brovine za odlaganje zakazane sednice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track