POŠTOVANJE I PODRŠKA: Vučić razgovarao s Bajdenom o reformama

prijatelji

POŠTOVANJE I PODRŠKA: Vučić razgovarao s Bajdenom o reformama

Politika -
Bajden je izrazio poštovanje i podršku Amerike za reforme koje je Srbija počela da sprovodi, izrazivši nadu da će ona ostati faktor stabilnosti u celom regionu Zapadnog Balkana

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa potpredsednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom, koji je izrazio poštovanje i podršku Amerike za reforme koje je Srbija počela da sprovodi.

Potpredsednik SAD pozvao je telefonom premijera Vučića, a u dugom i prijateljskom razgovoru, Bajden i Vučić razmotrili su bilateralne američko-srpske odnose, kako političke, tako i ekonomske, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Bajden je izrazio poštovanje i podršku Amerike za reforme koje je Srbija počela da sprovodi, izrazivši nadu da će ona ostati faktor stabilnosti u celom regionu Zapadnog Balkana, preneo je RTS.

Premijer Vučić rekao je da je Srbija posvećena svom evropskom putu i da će voljom svojih građana pristupiti teškim ekonomskim reformama, sa ciljem da bude uspešna i moderna zemlja.

Potpredsednik Bajden i predsednik Vlade Vučić razmenili su mišljenja i o globalnim političkim i ekonomskim tokovima, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track