Stefanović: Ogradili smo se od funkcionera DS zbog protesta protiv centra za azilante
Foto: Beta

Reagovanje

Stefanović: Ogradili smo se od funkcionera DS zbog protesta protiv centra za azilante

Politika -
DS osuđuje svaku ksenofobiju i svaki rasizam. Apsolutno osuđujemo takve postupke zbog postupaka, a ne zbog toga ko je sve bio na protestu, kazao je potpredsednik demokrata

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović rekao je danas da se ta stranka jasno ogradila od postupka određenih funkcionera koji su podržali protest u Mladenovcu zbog otvaranja centra za azilante u obližnjem selu.

"Vrlo jasno smo se ogradili od postupka određenih funkcionera DS koji su samoinicijativno u tome učestvovali. DS osuđuje svaku ksenofobiju i svaki rasizam. Apsolutno osuđujemo takve postupke zbog postupaka, a ne zbog toga ko je sve bio na protestu", kazao je Stefanović agenciji Beta.Na protestu su pored pojedinih funkcionera DS bili i pripadnica Dveri."Smatram da je to vrlo loše. Drago mi je da se stranka ogradila ali mislim da je trebalo da se ogradi i oko povoda za zakazivanje skupa a ne samo oko Dveri. Mi sa Dverima niti sa bilo kim te orijentacije nećemo nikada imati ništa, to je prva stvar, a druga stvar mislim da su pojedinci iz DS koji su tamo otišli pogrešili ali je tu stranka vrlo porecizno izašla i ogradila se od toga", kazao je Stefanović.

Upitan šta će biti sa tim funkionerima DS, Stefanović je rekao da je to sad pitanje za predsednika stranke."Znam šta bih ja predložio ali to ću sačuvati za stranačke organe", naveo je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track