Rašković-Ivić: Koštunica izneverio stranku kada je najteže
Foto: KURIR

DSS

Rašković-Ivić: Koštunica izneverio stranku kada je najteže

Politika -
Odgovorno tvrdim da nismo odstupili od političkog programa. Dobila sam dvotrećinsku većinu na skupštini stranke koju sigurno ne bih dobila da je stranka napustila svoj politički program, navela je novoizabrana predsednica DSS

Ne propustite...

Koštunica napustio DSS

BEOGRAD - Novoizabrana predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić poručila je danas da joj je žao što je Vojislav Koštunica napustio DSS ali i ocenila da je izneverio članstvo, jer je stranku napustio kada je najteže.

Ona je negirala ocenu bivšeg lidera DSS da je stranka odstupila od političkog programa.

"Odgovorno tvrdim da nismo odstupili od političkog programa. Dobila sam dvotrećinsku većinu na skupštini stranke koju sigurno ne bih dobila da je stranka napustila svoj politički program", navela je Rašković Ivić i pozvala ljude u stranci da ostanu jedinstveni.

"Stranku čine ljudi, program i ideje, a sve to imamo", rekla je Ivić Rašković i podsetila da stranka i njena politika moraju da budu uvek i iznad interesa i raspoloženja svakog pojedinca.

"A moj posao i posao svih nas u stranci će biti da napravimo veću gužvu na ulasku u stranku, a to znači da nam se ljudi priključuju, a ne da izlaze iz stranke", naglasila je Ivić.

Ona je ponovila da je privržena idejama stranke, u koje spada i politička neutralnost, a ako se već govori o tome ko je šta izneverio, dodala je, "Koštunica je taj koji je izneverio članstvo DSS pošto je kao dugogodišnji predsednik napustio stranku kada je najteže".

Osnivač i dugogodišnji lider DS S Vojislav Koštunica saopštio je danas da napušta stranku i u pisanoj izjavi medijima podsetio da je lidersku poziciju napustio pre pola godine kada se povukao iz političkog života. Kako je naveo nedavna Skupština DS S pokazala je da stranka iz pragmatičnih i tobože taktičkih razloga želi da se okrene ideji "suverenizma", koja ne može biti zamena za političku neutralnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track